GÖRÜNMEZLİK PELERİNİ SAYESİNDE İLGİNÇ VAKALAR YAŞANABİLİR, FİYATI SADECE 1340 TL

GÖRÜNMEZLİK PELERİNİ SAYESİNDE İLGİNÇ VAKALAR YAŞANABİLİR, FİYATI SADECE 1340 TL

Çin'deki öğrenciler, giyenleri güvenlik kameralarından gizleyen bir 'görünmezlik pelerini' icat etti.

Çin, Vuhan Üniversitesi'nden bir ekip, yapay zeka destekli güvenlik kameralarından dahi gizlenebilen, düşük maliyetli bir ceket ürettiğini duyurdu. 

KAMERALARI KÖR EDEBİLİYOR

Çin'de bulunan Vuhan Üniversitesi öğrencileri, giyenleri güvenlik kameralarından gizleyen bir 'görünmezlik pelerini' icat ettiklerini açıkladı. Ceket, gündüzleri kameraları etkili bir şekilde kör edebilirken geceleri ise kızılötesi kameraları şaşırtmak için alışılmadık ısı sinyalleri yayıyor. Ceketin tasarımı, sürücüsüz araçlarda kullanılan bazı algılama sistemlerinin de kafasını karıştırabileceği ama insan sürücülerin kafasını karıştırmayacağı anlamına geliyor.

İcadı yöneten Vuhan Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nden Profesör Vang Zheng, South China Morning Post'a yaptığı açıklamada, "Günümüzde pek çok gözetleme cihazı insan bedenini tespit edebiliyor" dedi. Huawei Technologies sponsorluğunda düzenlenen bir yarışmada birincilik ödülü kazanan cekette kullanılan teknolojiyi anlatan bir makalenin, şubatta ABD'de düzenlenecek AAAI 2023 AI konferansında sunulması planlandı. 

SAVAŞ ALANINDA KULLANILABİLİR

Ceketin desenini oluşturan algoritmayı oluşturan Vuhan Üniversitesi doktora öğrencisi Vei Hui, InvisDefense'i yapmanın 500 yuandan (yaklaşık 1340 TL) daha az maliyeti olduğunu hesapladı. Profesör Vang ceketin, savaş alanındaki yapay zeka kontrollü birimler veya drone'lar tarafından tespit edilmekten kaçma amacıyla askeri kamuflaj için kullanılabileceğini açıkladı.                                                                                                                                                   



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR