Gündem

Gündem Haberleri

GÜÇLERİ BİZE YETİYOR!

GÜÇLERİ BİZE YETİYOR!

Aylardır mağdur edilen S.S 162 Nolu Çerkezköy Zirve Kooperatifi Başkanı Ali Kosuva, Danıştay kararı ile gazetecilerin karşısına geçti. Kosuva, “Güçleri bize yetiyor. Uygulama olmazsa, artık tazminat hakkımızı kullanacağız."dedi.

2010 yılında alında İlçe Trafik Komisyonu tarafından Çerkezköy-Tekirdağ arasında toplu ulaşım hizmeti verme yetkisi alan  S.S 162 Nolu Çerkezköy Zirve Kooperatifi yeni bir mahkeme kararıyla hakkını perçinledi. Danıştay’dan gelen Bölge İdare Mahkemesi kararlarının uygulanması yönündeki kararla birlikte gazetecilerin karşısına geçen Kooperatif Başkanı Ali Kosuva ve yönetim kurulu üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin minibüslerinin çalışma iznini yeniden vermesini talep etti.

3 AY ÖNCE ŞİKAYET ÜZERİNE DURDURULMUŞTU

Çerkezköy ile Tekirdağ arasında tek vasıta ile toplu ulaşım hizmeti veren SS. 162 Nolu Çerkezköy Zirve Kooperatifi’nin 30 aracı yaklaşık 3 aydır çalışmıyor. Kooperatife ait durakta bekleyen araçların yeniden hizmet vermesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne dün çıkan mahkeme kararıyla müracaatta bulunacaklarını belirten Kooperatif Başkanı Ali Kosuva, “Şikayet üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, çalışma iznimizi iptal etti. Bölge İdare Mahkemesi’nden lehimize çıkan kararın iptali için müracaat ettiler. Konu Danıştay’da. Ancak, bize dün Danıştay’dan daha önce aynı itirazlar üzerine müracaat edilen başka bir karar elimize ulaştı. Şu an bu kararı henüz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne iletmedik. Önümüzdeki günlerde dilekçemizle birlikte bu mahkeme kararını Büyükşehir Belediyemiz’e ileteceğiz. Bu karar üzerine, çalışma iznimizin verilmesini bekliyoruz. Çünkü, emsal karar. Kooperatifimize karşı yapılan şikayet aynı konular üzerinden. Bizim ihalesiz, Büyükşehir Belediyesi usullerine aykırı bir şekilde çalıştığımız iddia ediliyor. Şu an elimizdeki Danıştay kararı, bizim Büyükşehir Belediyesi olmadan önce bu hakkı elde ettiğimiz, kazanılan hakkın alınamayacağı ve ihale konularına tabi olmadığımız belirtilmiş. Bu nedenle, Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın bu kararı emsal kabul edip, çalışma iznimizi vermesini umuyoruz.”dedi.

ÇERKEZKÖY HALKI DAHA FAZLA MAĞDUR EDİLMESİN

Emsal olarak gösterdiği Danıştay kararının uygulanmaması durumunda, halihazırdaki Danıştay’da olan diğer dosyanın karara bağlanmasının bekleneceğini hatırlatan Kosuva, “Bu uygulanmazsa, iyi niyet olmadığı görülecektir. Çünkü, yapılan şikayet, başvuru zaten aynı konuları içeriyor. Şu an Danıştay’da olan dosya da aynı şekilde sonuçlanacaktır. İşte o zaman mecburen haklarımız iade edilecek. Biz de diyoruz ki, üç aydır mağdur edildik. Sadece bizim kooperatifimizdeki 30 arkadaşımız değil, tüm Çerkezköy halkı mağdur edildi. Bu mağduriyet daha fazla uzamasın. Bir an önce Çerkezköy halkı tek vasıtayla Tekirdağ’a gidebilsin.”dedi.

GÜÇLERİ BİZE YETİYOR…

Kooperatif Başkanı Ali Kosuva, Tekirdağ’da 7 bin 670 araç bulunduğunu hatırlatarak, “7 bin 670 araç Tekirdağ’da aynı mevzuata göre çalışıyor. 30 plaka niye çalışmıyor. Güçleri bize yetiyor. Bugüne kadar sessiz kaldıysak, efendiliğimizden. Bundan sonra sessiz kalmayacağız. Silsile yoluyla hakkımızı arayacağız.”dedi.

TAZMİNAT HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ

2012 yılından beri büyük bir mücadele verdiklerini belirten Ali Kosuva, tazminat haklarını da kullanacaklarını söyledi. Kosuva, “Bugüne kadar her hakkımızı mahkemeyle aldık. Bundan sonrada hukuki yollardan hakkımızı alacağız. Biz haklıyız. Bugün ya da yarın en sonunda tüm haklarımızın verileceğine inanıyoruz. Biz diyoruz ki, daha fazla mağduriyet yaşanmasın. Bizim şu anda tazminat hakkımızda doğmuş bulunuyor. Bu konu da daha fazla Büyükşehir Belediyesi tarafından mağdur edilirsek, biz tazminat hakkımızı da kullanacağız. Şu an tazminat hakkımızı saklı tutuyoruz. 8 yıl zaman aşımı var. Daha fazla uğraştırma yoluna gidilirse, bizim de sabrımız kalmadı. Tüm mahkemeleri kazandık, Danıştay bizi haklı gördü. Artık, bu mahkeme kararları üzerinden Valiyse Vali, Belediye Başkanıysa Belediye Başkanı, bu konuda silsile yoluyla kimler sorumluysa, hepsi hakkında tazminat hakkımızı kullanacağız.”diye sözlerini tamamladı.



Anahtar Kelimeler: GÜÇLERİ YETİYOR!

KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU