GÜÇLÜ İSİMLİ KÖPEĞİN KEMOTERAPİYE CEVAP VERMESİ BEKLENİYOR

GÜÇLÜ İSİMLİ KÖPEĞİN KEMOTERAPİYE CEVAP VERMESİ BEKLENİYOR

Çerkezöylü hayvanseverler ve Dora Veteriner Kliniği tarafından tedavisi ve bakımı üstlenilen köpeğin, kemoterapi sürecine yanıt vermesi bekleniyor.

Gönüllü Çerkezköylü hayvanseverler tarafından Saray Safaalan mavi göl civarında bulunan ve 4 aydır yakalanmak istenen fakat korktuğu için sürekli kaçan yaralı köpek, Kapaklı ve Çerkezköylü havanseverlerin yoğun çabaları sonucu yakalandı. İlk müdahalesi Çerkezköy Empati Veteriner Kliniği tarafından yapıldıktan sonra geçici süre barınması ve tedavinin devamı için Çerkezköy Geçici Bakım Evine alınan yaralı köpeğin, tümör hastalığı olduğu öğrenildi. Çerkezöylü hayvanseverler ve Dora Veteriner Kliniği tarafından tedavisi ve bakımı üstlenilen köpeğin, kemoterapi sürecine yanıt vermesi bekleniyor.  

HAYATLARINI HAYVANLARA ADADILAR

Sosyal medya üzerinden örgütlenen Gönüllü Çerkezköylü ve Gönüllü Kapaklılı hayvanseverler, sokakta yaşayan hayvanları beslemeye, yaralı olanları veterinerlere götürmeye devam ediyor. Hayatlarını hayvanlara adayan bu hayvanseverler bölgede tek bir muhtaç kedi, köpek kalmaması için ellerinden gelen tüm mücadeleyi veriyor. İsmini Güçlü koydukları kemoterapi tedavisi gören köpeğin de tüm masraflarını üstlenen hayvanseverler Tekirdağ’da hayvanlara özel bir hastanenin yapılması gerektiğine belirtirken, kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarına ağırlık verilmesinin de önemli olduğunu kaydettiler.

Dora Veteriner Kliniği'nde tedavisi süren Güçlü adlı köpekle ilgili bilgiler veren Veteriner Hekim Elif Uysal şunları kaydetti: 

KÖPEĞİN İSMİNİ GÜÇLÜ KOYDUK 

“Hekimlerce tümörden parça alınarak özel klinik üzerinden tümör patalojik inceleme için İstanbul’da özel laboratuvara gönderilen köpeğinmizin ismini Güçlü koyduk. Pataloji sonuçları çıkması beklenirken barınakta bakımı sağlanıyor. Pataloji sonucu kanser çıkan köpek uzun süreçli kemoterapi ve diğer medikal tedavileri için Dora Trakya Veteriner Kliniği'ne getirildi. Burada öncelikli olarak ayrıntılı kan tahlilleri (hemogram ve  biyokimya tahlilleri ) yapılarak genel durumu değerlendirildi. Akabinde kan paraziti ihtimaline karşı yapılan testte kan paraziti de barındırdığı görüldü ve tedavi süreci bu büyüklükte bir tümörü olan köpek için daha da çetinleşti. Kan paraziti tedavisi (e.canis) yanı sıra tümörü için kemoterapi süreci başlatıldı. 

ACISINI ANLATAMAYAN CANLILAR 

Yaş olarak genç bir köpek olmayan Güçlü için süreç uzun ve meşakkatli olacak . Umuyoruz ki sonu mutlu biter. Bu çocukları kaybetmemek adına her zaman elimizden geleni bizlerde hayvanseverlerle birlikte omuz omuza yapıyoruz. Unutmamamız gereken bir şey var ki bu çocuklar dilleri olmayan , biz insanların arasına gönderilmiş sessiz kullardır. Bizler gibi değildir. Acısını ağrısını, kanserini, kırılan kemiklerinin ağrısını, kovalayanların tekmelerinin acılarını, taş atanların, kurşun sıkanların acıttıklarını, anlatamayan canlılar. Bunlara biz insanlar sahip çıkmazsak onlar acılarını anlatamazlar. Onların sesini duyurmak, sessizliklerine ses olmak, biz insanların görevidir. Bunun için hayvansever olmak gerekmez, vicdanlı olmak yeterlidir. Hayvan sevmeyen özel bir ilgisi olmayan vatandaşlarımız içinde bir kap yemek, bir kap su koymak, vicdani bir görevdir.” 

DESTEK OLMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI…

Çerkezköylü ve Kapaklılı hayvanseverler, bölge içerisinde hayvanlar için gerçekleştirdikleri mama verme, su verme ve yaralı olanları tedavi ettirme gibi işlemler için, birlik olunması gerektiğini ifade etti. Kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverlerin, sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabileceklerini ifade eden Hayvanseverler Çerkezköy ve Kapaklı halkını Allah’ın sessiz kullarına sahip çıkmaya davet etti. 

İnstagram hesapları: cerkezkoy-hayvanseverler, kapaklihayvanseverler  

 



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM