İKİNCİ TURDA 2 BİN 441 OY FARKI NEREDEN ÇIKTI?

İKİNCİ TURDA 2 BİN 441 OY FARKI NEREDEN ÇIKTI?

Çerkezköy’de Cumhur İttifakı’nın oyları, İttifak ortakları arasında tartışma konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda Çerkezköy’de Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan 9 oyla kazanırken, ikinci turda 2441 oy fark yemesi tartışma konusu oldu. Cumhur İttifakı’nın birleşenleri Yenden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi ve MHP’li seçmenlerin sandığa gitmediği yönünde görüşler oluştu.

9 OYLA ÖNDEYKEN 2444 OYLA GERİYE DÜŞTÜ

Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Çerkezköy’de ilginç bir sonuç çıktı. İlk turda Cumhur İttifakı Adayı Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde 9 oyla tamamlarken, ikinci seçimde 2441 oy geriye düştü. İlk turu Erdoğan kazanmıştı, ikinci turda ise Çerkezköy sandıklarından Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. 144 bin 398 seçmenin bulunduğu Çerkezköy’de 124 bin 795 kişi oy kulandı. 123 bin 494 oy geçerli sayıldı. Seçime katılım oranı yüzde 86.42 olarak açıklandı. Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 62 bin 967 oy ve yüzde 50. 99 oy oranıyla birinci, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan 60 bin 526 oy ve yüzde 49.01 oy ile ikinci oldu. Kemal Kılıçdaroğlu, ikici turda 2441 oy fazla almış oldu.

CUMHUR İTİTFAKI ORTAKLARI SANDIĞA GİTMEDİ Mİ?

Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakı ortakları partilerden sandığa gitmeyen seçmen olduğu yönünde değerlendiriliyor. AK Parti kulislerinde milletvekili seçimlerinin de yer aldığı ilk tur seçiminde Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi ve MHP seçmenin daha fazla sandığa gittiği belirtilirken aradaki farkında bu yüzden ortaya çıkmış olabileceği üzerinde duruluyor.



Anahtar Kelimeler: İKİNCİ TURDA FARKI NEREDEN ÇIKTI?

MODİFİYELİ ARAÇLAR GÜZELLİK VE SES İÇİN YARIŞTI

İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

SÜLEYMANPAŞALILAR 1. KAKAVA HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

MALKARA'NIN TÜM KIRSAL MAHALLELERİNE TOPLU TAŞIMA HİZMETİ

KÖSEİLYAS KAVŞAĞI BAĞLANTI YOLU ASFALTLANIYOR