İLK KEZ TOPLU SÖZLEŞME SÜRESİ BİTMEDEN GÜNCELLEME YAPTIK

İLK KEZ TOPLU SÖZLEŞME SÜRESİ BİTMEDEN GÜNCELLEME YAPTIK

TMS Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden Trakya Flaş Haber Gazetesi’ni ziyaret etti.

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, Trakya Flaş Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Günay, ilk kez bu yıl ocak ayında toplu sözleşme süresi bitmeden, sözleşmede güncelleme yaptıklarını söyledi.

YOĞUN BİR DÖNEM GEÇİRDİK

Trakya Flaş Haber Gazetesi’ne nezaket ziyaretinde bulunan Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, sendika olarak son dönemlerde yürüttükleri çalışmalar hakkında da Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez ile konuştu. Yılbaşından buyana yoğun bir süreç geride bıraktıklarını dile getiren Günay Özden, bir taraftan çeşitli fabrikalarda sendikalaşma çalışmaları yürüttüklerini, bir taraftan da mevcut toplu sözleşmelerinde güncelleme yaptıklarını hatırlatarak, “Yoğun bir dönem geçirdik. Biliyorsunuz geçen hafta sonu Ankara’da genel kurulumuzu da yaptık. Bu kurulda iki başkan yardımcımız değişti. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, öncülüğünde yeni dönemde İzmir ve Bursa’dan iki genel başkan yardımcımız görev aldı.”dedi.

İLK KEZ TOPLU SÖZLEŞME GÜNCELLEDİK

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın yoğun mücadelesi ve çalışması neticesinde ilk kez toplu sözleşme süresinin sona ermeden, güncelleme yaptıklarını anlatan Şube Başkanı Günay Özden, “Biliyorsunuz yılbaşında asgari ücret yeniden belirlendi. Buna göre biz de sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak’ın girişimleri ve öncülüğünde toplu sözleşme imzaladığımız MESS ile bir güncellemeye gittik. Üyelerimiz lehine yüzde 34’lük bir oranda zam aldık. Tabii işveren istese yapmazdı. Sözleşme imzalamışım deyip işin içinden çıkabilirdi. Ancak, bu sendikamızla işveren arasında karşılıklı iyi niyete dayalı bir şekilde gerçekleştirilmiş bir olaydır. Türk Metal Sendikası bir taraftan üyelerinin çıkarını düşünürken, diğer yandan ‘işyerimiz bizim namusumuzdur’ gözüyle bakar. Aramızda işine namusu gözüyle bakmayan çürükler varsa, arkasında durmayız. Türk Metal Sendikası’nın girdiği işyerlerinde verimlilikte artar. Bu süreçte MESS ile yaptığımız toplu iş sözleşmesindeki güncellemenin ardından MESS içinde olmayan bağımsız 4 işyerinde deha toplu iş sözleşmemizi güncelledik.” ifadelerini kullandı. 

BAŞTA KARŞI ÇIKIYORLAR AMA SONRA MEMNUN KALIYORLAR

Sendikalaşmanın zorluklarından bahseden Şube Başkanı Günay, şu günlerde yaklaşık birbuçuk yıl süreden davanın ardından yeni işyerlerinden birinde daha örgütlenme hakkı elde ettiklerini belirtti. Günay, “İşverenler başta sendikaya karşı çıkıyorlar ancak Türk Metal Sendikası girdikten sonra faydasını görmeye başladıklarında memnun kalıyorlar. Kurumsal yapılanmanın sağlanması, işçi verimliliği, iş verimi artıyor. Biz işverenlerimizle iyi ilişkiler içerisindeyiz. Hem onların hem de üyelerimizin memnuniyeti, sağlıyoruz.” dedi.

SOSYAL SENDİKA

Türk Metal Sendikası’nın sosyal sendikacılıkta da önemli adımlar gerçekleştirdiğini belirten Günay Özden, “Geçen gün daha 125 tane üyemizi Kıbrıs’taki otelimize gönderdik. Üyelerimiz burada hem eğitim alıyor hem de tatil yapıyor. Yine her ay 45 üyemizi Ankara’daki otelimize gönderiyoruz. Mesela önümüzdeki günlerde her ay 50 üyemizi de ailesiyle birlikte Didim ve Bodrum'daki sendikamızın otellerine tatile göndereceğiz. Türk Metal Sendikası, sosyal sendikacılığa da büyük önem veriyor.” açıklamalarında bulundu.



KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU