İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜLER

İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NDE FİLİSTİN İÇİN YÜRÜDÜLER

Çerkezköy’de İHH İnsani Yardım Vakfı Çerkezköy Temsilciği, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle ile İsrail bombardımanı altındaki Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

ÇERKEZKÖY İHH İnsani Yardım Vakfı Çerkezköy Temsilciliği tarafından Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle, Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde gerçekleştirilen yürüyüş Kent Parktan başladı Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe, STK temsilcileri ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bünyamin Sönmez, AK Parti Belediye Başkan aday adaylarından bazıları ile vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanına kadar pankartlarla yapılan yürüyüşte zaman zaman sloganlar da atıldı. Belediye Meydanı’nda bir açıklama yapan, İHH Çerkezköy Başkanı Ercan Bulduk, “İnsanlık tarihi boyunca medeni dünya, kendi ürettiği değerlerini topyekûn Gazze’de, Suriye’de, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da, dünyanın dört bir yanında mazlum coğrafyalarda bombalar altına gömdü. 

17 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler, son 2 aylık süreçte, 13 bine yakını kadın ve çocuk olmak üzere, 17 binden fazla Filistinliyi şehit etti. İşgalci teröristler Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. 

HASTANELER, CAMİLER SİYANİSTLERİN HEDEFİNDE

Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan İsrail saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Camiiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri Siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor. İnsanlık tarihinde örneğine az rastlanır bir zulüm, tüm dünyanın gözleri önünde yaşanıyor. İşgalci İsrail rejimi, yaralıların tedavisini dahi engelliyor. Hatta Gazze’ye yakıt girişini yasaklayarak kuvözdeki bebekleri ve yoğun bakımdaki ağır hastaları ölüme terk ediyor.

İSLAM ÜLKELERİ SESSİZ KALIYOR

Ey insanlık, ey demokratlar, laikler, hukukçular, sanatçılar, lobiciler, ey insan hakları savunucuları. Ey kadın hakları savunucuları, ey çocuk hakları diyenler ey çevreciler. Filistin’de bebekler katlediliyor neredesiniz. Filistin’de kadınlar katlediliyor neredesiniz. Filistin’de gazeteciler katlediliyor neredesiniz. Filistin’de insanlık katlediliyor neredesiniz. Filistin’de hastaneler abluka altına alınıyor ve bombalanıyor neredesiniz. Filistin’de camiler kiliseler bombalanıyor neredesin.  Filistin’de hayvanlar katlediliyor neredesin. Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar.

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

Bugün 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, burada ve tüm Türkiye’de Kudüs sevdalılarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Tüm dünyaya insan ve haklarının kutsallığını yeniden hatırlatıyoruz. Ve diyoruz ki İsrail’in yaptıkları yanına kar kalmamalı. Türkiye’yi, uluslararası mekanizmaları ve herkesi harekete geçmeye İsrail’in attığı hukuksuz adımları ve işgali durdurmaya, Gazze kasabı Neteyahu ve onu destekleyen Siyonizm’in esiri olmuş ülkelerin devlet başkanlarından hesap sormaya çağırıyoruz. Şimdi biz halkların yapacağı en önemli şey olan boykotu yeniden sizlere hatırlatıyoruz. Boykot bizim en önemli silahımızdır. İsrail’i destekleyen firmaların mallarını almayarak İsrail’e akan maddi kaynakları kurutmaya devam edelim savaş bitse de ateşkes olsa da bu işgalci teröristlerin çok sevdikleri ekonomik damarlarını kurutalım. Almazsak ölmeyiz alırsak kardeşlerimizi öldürürler. 

DÜNYA HALKLARI TEPKİSİNİ GÖSTERMELİ

Son olarak herkese sesleniyor ve diyoruz ki tüm dünya halkları tepkisini açıkça göstermelidir. Bütün İslam ülkeleri ve halkları bir araya gelip tepkisini ortaya koymalıdır. İsrail, hukuksuz işgal hareketi ve katlettiği insanlar için uluslararası hukuk önünde ve tüm dünyanın vicdanında hapsedilmelidir. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün, Filistin'in ve dünyanın özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Bizler Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz.  Biz inanıyoruz ki Filistin halkı özgürlüğüne kavuşacak ve bizlerde Filistin'i tamamen imar edeceğiz.”

Konuşmanın ardından program sona erdi.



ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ