İSRAİL KUDÜS’TE KAN DÖKMEYE DEVAM EDİYOR

İSRAİL KUDÜS’TE KAN DÖKMEYE DEVAM EDİYOR

26 Ocak Perşembe sabahı , İsrail Batı Şeria'da en az elli yıldır düzenlediği baskınların en şiddetlisini gerçekleştirerek dokuz Filistinli'yi öldürdü.

İsrail'deki yeni seçilen aşırı sağcı hükümet sadece bir aydır iktidarda, ancak onun gözetiminde İsrailliler ve Filistinliler, yıllardır, tam takım bir savaşın dışında, bölgelerinin en şiddet çatışmalarından birini çoktan yaşadılar.

26 Ocak Perşembe sabahı İsrail, Batı Şeria'da en az elli yıldır düzenlediği baskınların en şiddetlisini gerçekleştirerek 9 Filistinliyi öldürdü. Ardından, Filistinli bir silahlı adam Cuma gecesi Kudüs'teki bir sinagogun önünde yedi kişiyi öldürdü; bu, 2008'den bu yana kentte sivillere yönelik en ölümcül saldırı oldu. Cumartesi günü, polisin 13 yaşında olduğunu söylediği bir saldırgan, bir yerleşim yerinin yakınında iki İsrailliyi vurarak yaraladı. 

İSRAİL YÖNETİMİ ŞİDDETİN DOZUNU ARTTIRABİLİR 

Bu olaylar, mevcut hükümete özgü saldırılar değildi. Ancak bölge uzmanları, İsrail tarihindeki en sağcı olan yeni İsrail yönetiminin politikalarının ve liderlerinin durumu daha da alevlendirmesinden endişeleniyor.

BATI ŞERİA’YI İLHAK ETME HEDEFİ

Yeni hükümet, Benjamin Netanyahu liderliğindeki yerleşimci aktivistler, katı milliyetçiler ve aşırı muhafazakarlardan oluşan bir ittifak ve liderleri çeşitli şekillerde Batı Şeria'yı ilhak etmeye, İsrail Ordusunun angajman kurallarını daha da kolaylaştırmaya ve İsrail'in Kudüs'teki kutsal bir bölge üzerindeki kontrolünü sağlamlaştırmaya çalışıyor. Tüm bunlar, Filistinlilerin öfkesinde şimdiden bir artışa neden oldu ve İsrail hükümetinde kalan ılımlı güçlerin gerilimi yatıştırmasını zorlaştırdı.

 

 



Anahtar Kelimeler: İSRAİL KUDÜS’ DÖKMEYE DEVAM EDİYOR

KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR