İŞTE RAHMİ YILMAZ’IN ÇARPTITTIĞI SEÇİM SONUÇLARI

İŞTE RAHMİ YILMAZ’IN ÇARPTITTIĞI SEÇİM SONUÇLARI

ÇTSO Mavi Liste Başkan Adayı Rahmi Yılmaz, çıktığı bir canlı yayında son ÇTSO seçim sonuçları üzerinden giriştiği algı operasyonu karşısında Trakya Flaş Haber, gerçek rakamları yayımlıyor! İşte son seçim sonuçları.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mavi Liste Temsilcisi Rahmi Yılmaz, çıktığı canlı yayın programında önceki seçim sonuçlarını çarpıttı. Lehine algı oluşturmak isteyen Rahmi Yılmaz, 1-3-5 oyla grupları kaybettiklerini belirterek, “Biz seçimi kaybetmedik, seçim elimizden alındı.”dedi.

SEÇİM SONUÇLARI NASIL ÇARPITILDI?

Dün Klişe Tv’de Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nda düzenlenen canlı yayın programına katılan Rahmi Yılmaz, önceki seçim sonuçlarını çarpıttı. Sadece iki gruptan mavi listenin kazandığı ve kendisinin de grubundan çıkamadığı seçim sonuçlarını meslek komitelerine göre yayımlıyoruz. Ama öncesinde Rahmi Yılmaz’ın çarpıttığı seçim sonuçlarıyla ilgili sözlerine bakacağız. Yılmaz, dünkü programda, seçimin okulda değil de ÇTSO hizmet binasında yapılmasını da kaybetmelerinin gerekçesi olarak gösterdi. Yılmaz ayrıca, bir şirketin iki ortağına da oy kullandırıldığını iddia ederken, aradan geçen 4,5 yıla rağmen niye itiraz etmediğini ise açıklamadı. Seçimlerde İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin sandık başında bulunduğunu, oy kullandırma yetkisinin ilçe seçim kurulunda olduğunu da gizleyen Yılmaz, “Bir grubu 1 oyla, 1 grubu üç oyla, bir grubu 3 oyla 5 oyla… Sarı listeye oy verenlerden 22 kişi mavi listeye oy verse meclisin çoğunluğunu biz alıyorduk. 22 meclis üyesi biz alıyoruz, 11 meclis üyesi Süleyman Kozuva alıyor. Dolayısıyla biz seçimi kaybetmedik. Seçim elimizden alındı.”

SARI LİSTE 128 OY FARK ATMIŞTI

ÇTSO’nun 2018 yılında yapılan seçimlerinde 12 Meslek Komitesi’nde seçim yapılmış. Bunlardan 2’sini Rahmi Yılmaz’ın bulunduğu mavi liste diğer 10’unu da Süleyman Kozuva’nın temsil ettiği Sarı Liste kazanmıştı. Seçim sonuçlarına göre Süleyman Kozuva 10 Meslek Komitesi’ni kazanırken, toplam 28’de meclis üyesi kazanmıştı. Mavi liste ise sadece Rahmi Yılmaz ile birlikte 5 Meclis üyesinde kalmıştı. Yine seçimin toplam sonucuna göre 792 oy Sarı Liste 668’de Mavi liste oy almıştı. Sarı Liste, tam 128 oy fark atmıştı.

22 OY DEĞİL 21 OY!

Rahmi Yılmaz’ın “22 oy mavi listeye verilse seçimi biz alıyoruz” dediği hesap aslında 21 oy. Ancak bu kez de bir komite daha rakibe yani Sarı Liste’ye gitmiş oluyor ki… Seçim de Meslek Komitesi olarak sarı liste ve mavi liste 21 oyun Mavi Listeye gitmesi halinde dahi 6’şar komite almış olup, eşitlik sağlanıyordu.

28 OYLA KAYBEDİLEN KOMİTEYİ 1 OYLA KAYBEDİLMİŞ GİBİ GÖSTERDİ

Rahmi Yılmaz’ın dikkatlerden sakladığı bir başka seçim sonucu ise 8. Meslek Komitesi’nde yaşanmıştı. Yılmaz’ın da “1 oyla kaybettik” dediği meslek komitelerinden gösterdiği 8. Grup aslında 28 oyla kaybedilmişti. 1 Nisan Pazar günü yapılan seçimde 8. Grupta Sarı Liste 49 oy alırken Mavi Liste 48 oy almıştı. Seçimi Mavi Liste 1 oyla kaybetmişti. Ancak, İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar sonucunda, hatalı kullanıldığı tespit edilen 1 oy nedeniyle bu meslek komitesinde seçim iptal edilmişti. Yaklaşık 15 gün sonra 8. Meslek Komitesi’nde yeniden seçim yapılmış, bu seçimi ise Sarı Liste bu kez 28 oy farkla kazanmıştı. Rahmi Yılmaz, iptal edilip yeniden yapılan seçimi dikkate almadan açıklamalarını yaparak, algı yaptığı dikkat çekti.

10’UNCU GRUPTAN SEÇİME GİRMİŞTİ

Rahmi Yılmaz son seçimlerde kendisi 10’ncu gruptan seçime girmiş, bu grubu Sarı Liste’nin kazanması nedeniyle Meclis’e girememişti. Ancak, Mavi Liste’nin 5. Gruptaki seçimi 9 oy farkla kazanması sonucu Yılmaz, bir başka şirketi üzerinden bu kez kendini yetkilendirerek ÇTSO Meclis Üyesi olmuştu. Rahmi Yılmaz, konuşmalarında sürekli üç beş oyla meslek komitelerini kaybettiğini anlatırken, 38 fark yediği 25 fark yediği 56 fark yediği hatta oy alamadığı meslek komitelerinden bir türlü bahsetmiyor. Yine Rahmi Yılmaz, kazandığı iki grubun da birini 9 oy diğerini ise 5 oyla kazandığını dikkatlerden kaçırıyor. ÇTSO seçimlerinde katılımın az olması nedeniyle meslek komitelerinde birbirlerine yakın oylar çıkıyor.

İŞTE SON SEÇİMİN KOMİTELERE GÖRE OY FARKLARI

1.GRUP: SARI LİSTE 89 oy, MAVİ LİSTE 51 oy. FARK: 38 oy

2.GRUP: SARI LİSTE 25 oy, MAVİ LİSTE 0 oy. FARK: 25 oy (BEYAZ BAĞIMSIZ LİSTE: 8 oy)

3. GRUP: SARI LİSTE: 64 oy, MAVİ LİSTE 54 oy. FARK: 10 oy

4. GRUP: SARI LİSTE: 183 oy, MAVİ LİSTE 127 oy. FARK: 56 oy

5. GRUP: SARI LİSTE: 101 oy, MAVİ LİSTE 110 oy. FARK: 9

6. GRUP: SARI LİSTE: 82 oy, MAVİ LİSTE 75 oy. FARK: 7 oy

7. GRUP: SARI LİSTE: 55 oy, MAVİ LİSTE 44 oy. FARK: 1 oy

8. GRUP: SARI LİSTE: 49 oy, MAVİ LİSTE 48 oy. FARK: 1 oy

(8. grupta seçim yenilendi. Bu kez Sarı Liste 28 oyla seçimi kazandı)

9. GRUP: SARI LİSTE: 23 oy, MAVİ LİSTE 28 oy. FARK:5

10. GRUP: SARI LİSTE: 40 oy, MAVİ LİSTE 32 oy. FARK: 8 oy

11. GRUP: SARI LİSTE: 89 oy, MAVİ LİSTE 69 oy. FARK: 20 oy

12. GRUP: SARI LİSTE: 69 oy, MAVİ LİSTE 64 oy. FARK: 5 oy

 



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM