KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!

Çerkezköy’de ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’ kapsamında gerçekleştirilen toplantıda Kaymakam Murat Duru, “İlçemiz düzeyinde kadına yönelik şiddete ve her türlü çocuk istismarlarına karşı sıfır tolerans” dedi.

Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru Başkanlığı’nda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’  toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle kadına yönelik şiddet ve her türlü çocuk istismarına karşı sıfır tolerans kararı alındı.

İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı protokol kapsamında Çerkezköy’de Kaymakam Murat Duru Başkanlığı’nda, ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Planı’ gerçekleştirildi. Toplantıda, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunun yanı sıra çocuğun ihmali ve istismarı ile ilgili Kaymakam Murat Duru başkanlığında ilgili kurum temsilcileri uygulama planı oluşturdu. Toplantıya, Çerkezköy Kaymakam Duru’nun yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Sibel Ay, Belediye Başkan Vekili Enver Bayram ve İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Sosyal Hizmet Müdürü Enver Demirel, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, SYDV Müdür Vekili Muhammet Topal, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Filiz, RAM Müdürü Fırat Aydemir katıldı.

“UYGULAMANIN TAKİBİNİ SIKI BİR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ”

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Kaymakam Murat Duru, “Toplantımızda koordinasyon planı ve bakanlıklarımızın talimatları doğrultusunda bizlerde ilçemiz düzeyinde kadına yönelik şiddete ve her türlü çocuk istismarlarına karşı sıfır tolerans konusunda aldığımız kararları ve planları etkili ve kararlı bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız eş güdüm içerisinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da taviz vermeden uygulayacaklar. Biz de uygulamaların takibini sıkı bir şekilde yapacağız.”dedi.

“HEP BERABER SAHİP ÇIKALIM”

Kaymakam Duru, açıklamasını şöyle tamamladı: “Bu vesileyle sevgili dost ve kardeşlerim kadınlarımız ve çocuklarımız Allah’ın bizlere emanetleridir. Emanetin inancımızda ve kültürümüzde ne demek olduğu hepimizin malumudur. Toplumsal açıdan emanetlerimize lütfen ama lütfen hep beraber sahip çıkalım. Şiddette ve istismara hep beraber dur diyelim.” diye konuştu.



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM