KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

Güney Afrika kıyılarında gözlem yapan deniz biyologları, bir çift katil balinanın 17 köpekbalığını tek seferde avladığını tespit etti.

Güney Afrika kıyılarında gözlem yapan deniz biyologları, bir çift katil balinanın 17 köpekbalığını tek seferde avladığını tespit etti. Orka olarak da bilinen katil balinalar, okyanus yunusları ailesinin en büyük üyelerinden biridir ve çok yönlü yırtıcılardır. Balıklar, deniz kaplumbağaları, kuşlar, foklar, köpekbalıkları ve hatta diğer genç ve küçük yunusları yiyerek deniz besin zincirinin en üstünde yer alırlar.

Güney Afrika kıyılarında gözlem yapan deniz biyologları, bir çift katil balinanın 17 köpekbalığını tek seferde avladığını tespit etti. Okyanus Dinamikleri Koruma Vakfı'ndan araştırmacılar, bazı köpekbalığı türlerini avladığı bilinen Port ve Starboard adlı iki orkayı uzun süredir takip ediyorlardı. Son olayda, ikilinin tam 17 köpekbalığını yemesi araştırmacıları da şaşırttı. Av sırasında orkaların yaklaşık iki saat boyunca küçük bir alanda suya tekrar tekrar daldığı görüldü. 

BOYLARI 3 METREYE KADAR ÇIKABİLİYOR

Ekip, orkaların geniş burunlu köpekbalıklarının 17 üyesini avladığını tespit etti. Bu köpekbalığı türünün boyları 3 metreye kadar çıkabiliyor. Günler sonra, Güney Afrika'nın Pearly Beach sahilinde köpekbalıklarından 11'inin kalıntıları bulundu ve incelendi. Orkaların hepsini yırtmış ve içlerini açmış olduğu tespit edildi. Ayrıca orkalar, köpekbalıklarının midelerindekileri bile yemişti.



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR