KAYMAKAM DURU'NUN VEDA YAZISI ÇERKEZKÖY'DEN YÜZLERCE YORUM ALDI

KAYMAKAM DURU

Çerkezköy’de 9 aylık görev süresinin ardından Ankara’nın Çankaya ilçesine atanan Kaymakam Murat Duru, duygusal bir paylaşımla veda ederken, aynı duygusallıkta ilçe halkından yüzlerce 'Hayırlı olsun' yorumu aldı.

Dün, Türkiye’de tüm kaymakamların görev yapmak isteyeceği Ankara’nın Çankaya İlçe Kaymakamlığı görevine 9 aylık Çerkezköy Kaymakamlığı görevinin ardından atanan Kaymakam Murat Duru, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilçeye veda etti. Kaymakam Duru’nun paylaşımı Çerkezköy’de kısa sürede gönüllerini aldığı vatandaşlardan, yüzlerce ‘Hayırlı olsun’ diyerek tebrik yorumu aldı.

Kaymakam Murat Duru, “Zor ama arz-ı veda yaklaşırken” dediği yazısında şunları kaydetti:

Trakya’mızın en güzel ilçelerinden biri olan Çerkezköyümüze ve Çerkezköyümüzün güzel insanları hemşerilerime hizmet için 9 ay önce “Ya Allah Bismillah” diyerek ilçemizdeki görevime başlamıştım.

20.05. 2022 tarihi itibariyle de T.C. İçişleri Bakanlığımızın takdiri bizlerin de isteği ile Ankara Çankaya Kaymakamlığına görevlendirildim. Necip milletimize “hizmetkarlık” yolundaki görev yerimiz bundan sonra Ankara Çankaya Kaymakamlığı olacaktır inşallah. Güzel insanların yaşadığı güzel şehirimiz Çerkezköy’ümüze hayırlı hizmetler yapabilmek ve Çerkezköyümüzün her yönden daha da gelişebilmesi için yerel yönetimlerle, kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdür ve personeli çalışma arkadaşlarımla, 12 mahalle muhtarlarımla,Siyasi Parti İlçe Başkanlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarımızla, İş Adamlarımızla, İlçe Esnaflarımızla ve Çerkezköyümüzün güzel insanları hemşerilerimle hep beraber el ele verip sevgi, saygı, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalıştık.

Çerkezköyümüzdeki görev sürecimin her anında yaptığımız hayırlı hizmetler ile insanımızın hayır dualarını alarak yaşam kalitesini ve refah düzeyini arttırmayı amaçladık. Hizmet ederken her zaman Kaymakamlık makam kapısı yaşlı-genç, fakir-zengin her zaman 7’den 70’e bütün Çerkezköyümüzün güzel insanlarına açık olmuştur. Vaktim elverdikçe zaman zaman esnaflarımızla ve Çerkezköyümüzde yaşayan insanlarımızla tanışıp sohbet ederek, yetkim ve gücüm dahilinde, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeterek Çerkezköyümüzün sorunlarına çözüm bulmaya çalıştım, yine bilgi ve tecrübelerim doğrultuda insanımıza en doğru yolu ve seçenekleri göstermeye çalıştım. Halkın ve Hakkın Kaymakamı olarak Çerkezköyümüzün güzel insanları hemşerilerimi Türkiye Cumhuriyeti Devletimizle bütünleştirip kaynaştırarak adeta köprü olmaya çalıştım. ‘Devlet görevlisi vatandaşının kültürünü, inancını, gelenek ve göreneklerini horlamayacak, tepeden bakmayacak, vatandaşını dürüst, samimi, içten ve riyasız bir şekilde sevecek ve Ona hizmet edecek, öte yandan vatandaş da devletine ve devlet görevlisine yardımcı olacak, sahip çıkacak, sevecek ve saygı duyacak’ anlayışını ilçemizde oluşturabilmek için çok büyük özen ve gayret gösterdim.

Çerkezköyümüzün güzel insanları hemşerilerime hizmet etmekten her zaman gurur duydum ve bundan sonra da gurur duyacağım. 81 ilimizden gelen insanlarımızla adeta Türkiye’mizin özeti olan Çerkezköylü hemşerilerimi kimi zaman dede-nine, kimi zaman anne-baba, kimi zaman hala-dayı-teyze-amca, kimi zaman da kardeş olarak görüp onları özüm saydım. Kısaca bir halk çocuğu olarak kendimi Çerkezköyümüzün güzel insanlarından biri gibi hissettim. Devletimizin ve Hükümetimizin bana verdikleri imkanları kendi bilgi ve tecrübelerimle birleştirerek Çerkezköy merkez ve mahallelerine eşit, adaletli ve hakça bir dağılım yaparak sunmaya çalıştım. 9 aylık görev sürecimde 12 mahallemizin her birine Cuma programları düzenleyerek her defasında ziyaret edip muhtarlarımızla ve vatandaşlarımızla sıcak, samimi ve direk ilişkiler kurarak sorunları yerinde tesbit edip çözümler bulmaya çalıştım. Ben halkımıza ne kadar çok hizmet edersem, ne kadar çok teşekkür ve ‘’Allah razı olsun’’ sözlerini duyarsam o kadar çok mutlu olurum. Bu mutluluğu daha önceki ilçelerde olduğu gibi Mevlam Çerkezköy ilçemizde de ziyadesiyle doya doya bana yaşattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine, cennet vatanımıza, Müslüman Necip Büyük Türk Milletine duyduğum karşılıksız aşk ve sevgiye ilave bir de riyasız gerçek bir Çerkezköy sevgisiyle gecemizi gündüzümüze katarak, doğru, dürüst, açık, şeffaf bir şekilde İlçemiz merkez ve mahallelerine hizmetin en iyisini yapmaya çalıştım. Bütün amacım Çerkezköyümüzün güzel insanları hemşerilerime sevgi ve saygıyla bezenmiş hoş bir seda bırakmak olmuştur. Çünkü Çerkezköyümüz ve Çerkezköyümüzün güzel insanları hemşerilerim hoş sedayı ziyadesiyle hak ettikleri gibi her şeyin en güzeline de layıktırlar ve onları her gittiğim yere gönlümde götüreceğim. Beni sevgi ve saygısıyla adeta yalan dünyanın en zengini yapan Çerkezköyümüzün güzel insanları hemşerilerimi asla unutmayacağım.

Arz-I veda vakti yaklaşırken; “ne mutlu İslam inancıyla yoğrulmuş Müslüman Necip Büyük Türk Milletine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletine hizmet edenlere’ diyorum. Bu duygu seli içersinde selam, sevgi, saygı ve dua ile…

İşte o yorumlardan bazıları...

Ayhan Duran

Sayın Kaymakamım ilçemizden ayrılıyor olmanıza üzgün olmakla birlikte, kariyerinizde daha iyi görevlere layık olduğunuz düşüncemizin tezahürü olan yeni görev yerinizde de başarılar diliyorum. Sizi tanımış olmanın ayrıcalığını yaşıyorum.

Seyyid Sinan Boztepe

Kıymetli Kaymakamım, evvela Allah hayırlı eylesin, siz bu güzel gönlünüz ile daha da güzel ve büyük makamlara layıksınız. Devlet Baba ünvanını layıkıyla temsil ediyorsunuz. Sizi tanımış olmanın hoşnutluğu da bize gurur verdi. Yolunuz ve bahtınız açık olsun sevgili Kaymakamım

Murat Akbay

Sayın kaymakamım yeni görev yerinizin hayırlı olmasını diler, yeni görevinizde başarılar dilerim

Burhan Çözer

Sayın Kaymakamım kendi kimliğinizi gerçek anlamıyla yazıyada dökmüşsünüz. Biz sizden çok mutluyduk ve sizide çok seviyoruz. Dediğiniz gibi kapınız her daim her vatandaşa açıktı ve makam sahibi değil gerçek bir halka hizmetkarsınız. Sizi tanıdığımız için çok mutluyuz. Allah sizden razı olsun. Yolunuz açık olsun. Saygılarımla. #ÇerkezköyHalkıSiziUnutmayacak

Adem Içli

Sayin Kaymakamımız Murat Duru beyefendi, sizi tanımak gerçekten bizler için büyük bir şans oldu. Devlet- Millet kaynaşmasının en büyük örneğini, kısa bir sürede Çerkezköy halkının gönlüne taht kurarak bizlere yaşattınız. Çerkezköy'e verdiğiniz hizmetleriniz için teşekkür eder, yeni görevinizde başırılar diliyorum.

Erkan Zumbul

Sn kaymakamım yapmış olduğunuz devlet görevinizi layıkıyla yerine getirdiğinizden milletinize esnafımıza olan samimiyetinizden çok memnun olduk.gönlümüz isterdiki daha uzun süre sizinle görev yapalım .Allah yolunuzu açık etsin Çerkezköy esnafı adına teşekkür ederim.

Mehmet Yıldırım

Hakkınızda Hayırlısı olması dileğiyle Sayın Kaymakamım kısa bir sürede bütün ilçenin gönlüne taht kurdunuz abi baba kardeş oldunuz sizinle bu kısa zamanda çalışma imkanı bulmak ayrı bi şerefti Hakkınızı Helal edin her daim abimiz olarak en güzel yerlerde sizi görmek ümidiyle…

Mustafa As

Yeni görev yerinde başarılar dilerim sayın kaymakamım sizi hiç unutmayacağız inşallah Ankara ya geldiğimizde mutlaka ziyaretinize geleceğim.

Mustafa As

Yeni görev yerinde başarılar dilerim sayın kaymakamım sizi hiç unutmayacağız inşallah Ankara ya geldiğimizde mutlaka ziyaretinize geleceğim.

Esat Deniz

Türk olmayı her omuz, her baş, her yürek kaldırmaz. Siz bunun en büyük örneği oldunuz ÇERKEZKÖY SİZİ HER DAİM MİNNET VE ŞÜKRANLA ANACAKTIR. YOLUNUZ AÇIK BAŞARILARINIZ DAİM OLSUN SAYIN KAYAMAKAMIM ..

Hikmet Güler

Sayın kıymetli kaymakamın yolun acık olsun Allah nice güzel hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah Allaha amanet olun



ÇERKEZKÖY’DE EĞİTİM YATIRIMLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

EŞEKLE GEZİP KİTAP DAĞITIYOR

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI