KENTAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YERLİOĞLU, SAHTE KAŞE İDDİALARINA CEVAP VERDİ

KENTAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI YERLİOĞLU, SAHTE KAŞE İDDİALARINA CEVAP VERDİ

Kapaklı Belediyesi'nin kuruluşu KENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, kurum hakkında dile getirilen ‘sahte kaşe’ iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kapaklı Belediyesi'nin kuruluşlarından KENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, kurumun doğrudan teminleri rakipsiz bir şekilde alabilmek adına yüzlerce firmanın bilgilerini kopyalayıp sahte kaşeleri kullandığı yönündeki iddiaları yalanlayarak, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

KENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, kurum hakkında gündeme getirilen ‘sahte kaşe’ iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çamlık Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Halil İbrahim Yerlioğlu, doğrudan temin usulünde başka firmalardan teklif alınması gibi bir zorunluluk olmadığını söyledi. Yerlioğlu, Doğrudan temin usulünün, kanunlarda belirtilen haller ile sınırlı olmak üzere ihtiyaçların pratik olarak giderilmesini sağlayan bir alım usulü olduğunu ifade ederken, başka bir firmadan teklif alınma zorunluluğu olmayan doğrudan temin yönteminde şirketin rakipsizlik amacıyla kaşe basma iddiasının mantık dışı olduğunu söyledi. 

GÖREVE SADECE BİR DÖNEM İÇİN GELDİK 

Kurumun işleyişi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Yerlioğlu, “Göreve sadece bir dönem için geldik. Tecrübelerimizi aktarmak için geldik. Termal kuyu, mantar projesi, yöresel ürünler üretimi gibi çalışmalar tamamen halkımızın. Bizim aldığımız çok düşük bir miktar olan huzur hakkı var. Biz kamuya yük olmaya gelmedik. Mantar tesisi projemiz bittikten sonra halkımız arasında bölgesel mantar yetiştiricileri istihdam edeceğiz. Birçok Ar-Ge projesi yürütüyoruz. Hepimiz belirli yerlerde görev alabiliriz. Ancak umuyoruz ki halkımız bizi bu projelerle hatırlar. Bu iddialar sonrası kamuoyu vicdanında aklanmak istiyoruz. Biz kendimizden eminiz" ifadelerinde bulundu.   

İDDİA SAHİPLERİNİN KANITLARINI ORTAYA KOYMASI GEREK

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularına cevap veren KENTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yerlioğlu, bu iddialarda bulunan tarafların kanıtlarını da ortaya koyması gerektiğini söyledi. Mevcut iddialarla alakalı da adalete güvendiklerini ifade eden Yerlioğlu, KENTAŞ’a denetçi atanması hakkında gelen soruya, gelen denetçilerin daha önce de geldiğini ve sıradışı bir durumun olmadığını dile getirerek cevap verdi.  

SADECE DEMİRBAŞLARIMIZ 12 MİLYON TL

Tüm şirketlerin olduğu gibi vergi borçları olduğunu söyleyen Yerlioğlu, SGK primlerini de yapılandırarak ödediklerini söyledi. Şirketin çok düşük sermaye ve kısıtlı imkanlar ile faaliyet gösterdiğini dile getiren Yerlioğlu, “8,5 milyon bir sermaye girişimiz var. 5 milyon civarında bir borcumuz var. 13,5 milyon girdi mevcut. Sadece demirbaşlarımız 12 milyon civarı. Biz personel giderlerimizi bile karşılayan bir firmayız. Toplam kar-zarar bilançomuza baktığımız zaman iyi durumdayız. Çalışanlarımızın maaşına baktığımız zaman  ise sadece bir aylık gecikme söz konusu” dedi.

KENTAŞ’a bağlı bir kurum üzerinden elden ücret alınıp vergisinin kesilmediği yönündeki iddialara da cevap veren Yerlioğlu, “Biz işlemlerimizi faturalı yaptığımız için böyle bir durum ile karşılaştık. Bazı vatandaşlar istemiyor ve faturayı iptal etmek zorunda kalıyoruz. Biz organizasyon firması ile çalışıyoruz, firma bize fatura kestikten sonra biz ödeme yapıyoruz. Vatandaşın organizasyon firmasından ekstra bir talebi olmuş, aslında doğrudan firmaya ödemesi gerekiyor. Bizimle birlikte çalıştıkları için ve sorumluluk aldığımız için bize ödemek istediler. Ekimizle çalışan Naciye Hanım’da ücreti alıp organizasyon firmasına veriyor. Konu bu şekilde” diye konuştu. 

KAMUNUN BİR KURUŞUNU DAHİ ZİYAN ETMEYİZ

Sahte kaşe konusu ilgili eski bir çalışana susması için para teklif edildiği yönündeki iddialara da cevap veren Yerlioğlu, “Söylediğiniz şekilde eski çalışan ifadesine uyan bir arkadaş var. Hem aramızdan ayrılıp hem de tazminat talep etmişti. Yoğunluk esnasında aramızdan ayrıldı. Bizi yüz üstü bıraktı. Biz ona asla kamunun bir kuruşunu dahi ziyan edemeyeceğimizi söyledik. Kul hakkından korkan bir insan kamu hakkından ne kadar korkar? Bizim anlayışımızda böyle olaylara yer yok" şeklinde konuştu.



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM