KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SORUSUNA CEVAP VERDİ

KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SORUSUNA CEVAP VERDİ

Kılıçdaroğlu katıldığı programda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilmesini değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı programda, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilmesinin artık bir demokrasi meselesi haline dönüştüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu katıldığı programda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezası verilmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, yaşananların seçimlerdeki aday belirleme sürecini etkilemeyeceğini dile getirdi. 

TAHMİN ETMİYORDUK

Olumsuz bir sonuç beklemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yargıcın tutanaklara geçen; 'bu ifade Soylu’ya söylenmiştir' diye bir ifadesi var. Bunu söyleyen ve duruşma tutanaklarına geçen bu ifade üzerine ne beklersiniz? Beraat beklersiniz. Ertelense de ben beraat bekliyordum” dedi.   

KARARIMIZI ETKİLEMEZ

Bu olaylar genel seçimlerde aday belirleme sürecini etkiler mi şeklinde gelen soruya Kılıçdaroğlu, “Kararımızı etkilemez. Biz, öteden beri attığımız her adımı belli bir kararlılıkla ve bilgi birikimi şeklinde ilerlediğini biliyoruz. Acele etmiyoruz kararlılıkla ve altı liderin ortak iradesiyle bir metin oryaya çıkarmaya çalışıyoruz. Altı liderin altında çok güçlü kadrolar var” şeklinde konuştu.

Olayın bir kişi olayı değil bir demokrasi meselesi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Öteden beri bir süreç var zaten. Bu süreç ne yapmak istiyor? Kendi iktidarını pekiştirmek istiyor. Ben koltukta kalayım Türkiye yanabilir, çocuklar yatağa aç girebilir. Aramızda dağlar kadar fark var” ifadelerinde bulundu.

 



MHRS'DE YENİ DÖNEM HASTALARI MEMNUN ETTİ

TSD'DEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

KARADENİZ HAVZASI PROGRAMI’NIN PROJE TEKLİF ÇAĞRISI BAŞVURULARI BAŞLADI

TSK'DAN MAĞARA VE SIĞINAK EĞİTİMİ

ÇOCUKLARINIZI İNTERNETTE YALNIZ BIRAKMAYIN