Gündem

Gündem Haberleri

KİMSE MAZBATA ALAMADI!

KİMSE MAZBATA ALAMADI!

31 Mart Pazar günü yapılan seçimlerin ardından bugün beklenen mazbatalar seçilen başkanlara verilmedi. Çerkezköy’de DEM Parti Kapaklı’da ise CHP’nin itirazları nedeniyle mazbatalar bu itirazların incelenmesi sonrasına kaldı.

Teamüller gereği itiraz süresinin ardından bugün seçilen belediye başkanlarının mazbata alması beklenirken, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbata çıkmadı. Mazbata verilmemesinin nedeni olarak seçim sonuçlarına yapılan itirazlar olduğu ortaya çıktı.

ÇERKEZKÖY’DE DEM İTİRAZ ETTİ

Pazar günü yapılan seçimlerin ardından Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nı CHP’nin adayı ve mevcut belediye başkanı Vahap Akay kazanırken, bugün alması beklenen mazbata İlçe Seçim Kurulu tarafından verilmedi. Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu’ndan edinilen bilgiye göre Çerkezköy’de DEM Parti belediye meclis üyeliği oylarına itiraz ettiği öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu gelen bu itirazları değerlendirmeye alırken, mazbata verilmesinin itirazların tamamen karara bağlanması sonrasına kaldığı öğrenildi.

KAPAKLI’DA CHP İTİRAZ ETTİ

Çerkezköy’de olduğu gibi Kapaklı’da da mazbata verilmedi. Kapaklı Belediye Başkanlığı’nı Pazar günü yapılan seçimin ardından ikinci kez mevcut başkan olan Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Çetin kazanırken, seçim sonuçlarına CHP’nin itiraz ettiği öğrenildi. CHP Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz ederken, ilçe seçim kurulu bu itirazı karara bağlayarak Mustafa Çetin'in kazandığını ilan etti. Ancak CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı bu kez Tekirdağ İl Seçim Kurulu'na itiraz ettiği öğrenildi. CHP itirazını İl Seçim Kurulu'na taşırken seçimde Mustafa Çetin yüzde 35,95 ile 26 bin 651 oy alırken, CHP Adayı İrfan Mandalı ise yüzde 34,54 ile 25 bin 601 oy almıştı. Çetin ile Mandalı arasına yaklaşık bin oy farkı bulunuyor. Mazbatalar İl Seçim Kurulu'nun vereceği kararın sonrasına kaldığı öğrenildi.

 



Anahtar Kelimeler: KİMSE MAZBATA ALAMADI!

ÇERKEZKÖY İRMET HASTANESİ’NDEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET

BURHAN AKCA’DAN BAŞKAN ÇETİN’İ ZİYARET

KAYMAKAM GÜRDAL’DAN İLKOKUL İNŞAATI’NDA İNCELEME

KURBAN SATIŞI İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

KAÇAN VAGON LİMAN KAPILARINI PATLATTI