KIZILAY RAMAZAN’DA 430 BİN TL DAĞITTI

KIZILAY RAMAZAN’DA 430 BİN TL DAĞITTI

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, Ramazan Ayı’nda 215 aileye 430 bin TL dağıttıklarını söyledi.

Türk Kızılay Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca; Kızılay’ın sürekli ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu söyledi. Kızılay’ın doğal afetlerde vatandaşların yanında olmasının dışında ihtiyaç sahibi vatandaşların da yanında olduğunu söyleyen Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, geçtiğimiz ramazan ayında 215 aileye toplamda 430 bin TL nakti yardım yaptıklarını açıkladı.

AYNİ YARDIMLAR SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

Doğal afetler dışında Türk Kızılayı’nın yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu söyleyen Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, geçtiğimiz ramazan ayında yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Her yıl ramazan ayında nakti yardımda bulunduklarını belirten Hasan Karaca, “Nakit yardımlarımız sadece ramazan ayında oluyor. Bu yıl ramazan ayında 430 bin TL ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Toplamda 215 kişi, aile olarak nakdi yardım Türk Kızılayı tarafından yapılmıştır.” dedi.

Nakdi yardımlarla ilgili açıklamalarını sürdüren Karaca, “Türk Kızılayı Çerkezköy Şubesi olarak bize bağlı bölgemizde ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Bizim sistemimiz devletin sistemiyle uyumlu. Mesela Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alanları biz görebiliyoruz. Bu kapsamda müracaat eden vatandaşlarımız arasında yaptığımız inceleme ve tespitler sonucunda belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerinin isim ve T.C numaralarını genel merkezimize bildiriyoruz. Genel merkezimiz de bu nakdi yardımları direkt Ziraat Bankası aracılığıyla isimlere göre ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız adına yatırıyor. Bu sene kişi başına 2 bin TL ramazan ayında yardımda bulunduk. Toplam 215 vatandaşımıza 430 bin TL Çerkezköy Kızılayı olarak bölgemizdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtmış olduk.”dedi.

AYNİ YARDIMLAR YIL BOYUNCA SÜRÜYOR

Nakti yardımların sadece ramazan ayında yapılmasına karşın ayni, mal olarak yardımların ise yıl boyunca, sürekli devam ettiğini belirten Hasan Karaca, “Kızılay sadece kan bağışı kampanyasıyla değil, sosyal sorumluluk projeleri ile de öne gelen bir kurum. Biz de ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy’de de binlerce vatandaşımıza ulaşıyoruz. Bu yıl mesela nakdi yardımlarımız dışında kavurma, giyim ve alışveriş kartı dağıttık. Bin kişiye alışveriş kartımızı verdik. Bir alışveriş kartı bin TL yüklüydü. 200’den fazla vatandaşımıza da alışveriş kartı verdik. İhtiyaç sahiplerine giyim eşyası dağıtıyoruz. Özellikle çocuklara yönelik ayakkabı, pantolon, tişört gibi her şey var. Zengin vatandaşlarımız bize bağışta bulunuyor, biz d e ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.  ”diye konuştu.

VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, vatandaşlara çağrıda bulunarak, yardım ve bağışta bulunmalarını isterken, “Kurban Bayramı öncesinde hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızdan bağışlar bekliyoruz. Türk Kızılayı olarak ihtiyaç sahiplerini büyük bir titizlikle tespit edip, yardımları ulaştırıyoruz. Türk Kızılayı, Kurban Bayramı öncesinde de Kurban kampanyası düzenliyor. Kurban bağışında bulunmak isteyenlerin bu bağışlarını milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaştıran Türk Kızılayı önemli bir görev üstleniyor. Bu yıl da vatandaşlarımızdan Kurban Bağışı bekliyoruz.” dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: KIZILAY RAMAZAN’ DAĞITTI

AK PARTİ'DEN GAZZELİ ANNELERE...

BAŞKAN AKAY’IN EŞİ'NDEN ŞEHİT VE GAZİ ANNELERİ İÇİN KAHVALTI PROGRAMI

ÖZEL ÇOSB MTAL’DE KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

TEFECİLİK OPERASYONU

VALİ SOYTÜRK’TEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI