Gündem

Gündem Haberleri

KOZUVA RUS MEDYASI`NDA

KOZUVA RUS MEDYASI`NDA

ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva`nın Başkurdistan Cumhuriyeti`nde yapacağı yatırımlar için geçen hafta attığı imzalar Rus medyasında geniş yer aldı. Televizyon ve gazetelerde haber olan Kozuva Şirketler Grubu`nun yatırımını İstanbul`dan yayın yapan AIRPORTHA

Tekirdağ Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Süleyman Kozuva, geçen hafta yurt dışında yaptığı yatırım anlaşmalarıyla bir anda Rus medyasının gündemine oturdu. Rus kanalı GTRK TV, Kozuva ile yaptığı röportajı yayınlarken, Moskova`dan yayın yapan ve ABD, Çin, Fransa, Almanya, Mısır, İngiltere gibi ülkelerde temsilcilikleri bulunan Sputniknews`de, "Türk Şirketi Rusya`ya bağlı Başkurdistan Cumhireyeti`nin başkenti Ufa tren istasyonu yakınlarına otel kompleksi, uluslararası havaalanına ise kargo terminali kuracağı belirtildi." diye haberi verdi.

DÜNYA MERKEZLERİNE YAYIN YAPAN SPUTNİK`E HABER OLDU

Trakya Flaş Haber ile aynı günde ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva`nın Rusya`ya bağlı Başkordistan Cumhuriyeti`nin başkenti Ufa`da yaptığı yatırım anlaşmalarını duyuran Moskova merkezli SPUTNİK, Kozuva Şirketler Grubu`nun yapacağı yatırımdan "Türk Şirketi" diye bahsetti. Sputniknews haberinde, Ufa`da yapılacak olan otel ve kargo terminaline haberinde yer verdi. Sputnik, "Türk Şirketi Ufa Havaalanı`nda Kargo Terminali Kuruyor" başlığı attığı haberinde şunları yazdı:

BAŞKURDİSTAN ÇAĞIRIYOR...

Başkurdistan ile Kozuva Şirketler Grubu arasındaki işbirliği memorandumu ?Başkurdistan Çağırıyor!? yatırım fonu kapsamında imzalandı. Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi, basın servisinden yapılan açıklamada, "Belge, Ufa tren istasyonunun yanında bir otel kompleksi ile Mustay Kerim Uluslararası Havaalanı?nda bir kargo terminalinin inşaatında işbirliği yapılmasını öngörüyor" ifadeleri yer aldı.

İşbirliği memorandumu, Kozuva Şirketler Grubu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kuzova ile Başkurdistan Başkanı Radiy Habirov arasında imzalandı.

1955 yılında kurulan Kozuva Şirketler Grubu, inşaat, tekstil sanayi, ulaşım ve lojistik, otel işletmeleri ve bilişim teknolojileri gibi bir çok sektörde faaliyet gösteriyor.

https://tr.sputniknews.com/amp/ekonomi/201912191040868662-turk-sirketi-ufa-havaalaninda-kargo-terminali-kuruyor/

RUS TELEVİZYONU ROPÖRTAJ YAPTI

Bu arada yine Rusya`da yayın yapan GTRK TV, Süleyman Kozuva`nın Ufa`da katıldığı İŞ Formu`nun haberlerine yer verirken, Kozuva Şirketler Grubu`nun yapacağı otel ve kargo terminaliyle ilgili imzalanan anlaşmalara da yer verdi. Kozuva Şirketler Grubu`nun Başkurdistan Cumhuriyeti`nde yapacağı yatırımı izleyicilerine veren televizyon, bir de Süleyman Kozuva ile röportaj yaptı.

https://youtu.be/j_z_6yr5gPY

 AIRPORTHABER`DE YAZDI...

Öte yandan İstanbul`dan yayın yapan AIRPORTHABER`de ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva`nın Başkurdistan Cumhuriyeti`ndeki anlaşmalarını haberleştirdi. Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi`nin basın servisinden yapılan açıklamalara dayanarak haberi veren AIRPORTHABER, şunları yazdı: 

Başkurdistan Özerk Cumhuriyeti Başkanlık İdaresi, basın servisinden yapılan açıklamada, `Belge, Ufa tren istasyonunun yanında bir otel kompleksi ile Mustay Kerim Uluslararası Havalimanı?nda bir kargo terminalinin inşaatında işbirliği yapılmasını öngörüyor` ifadeleri yer aldı. İşbirliği memorandumu, Kozuva Şirketler Grubu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kuzova ile Başkurdistan Başkanı Radiy Habirov arasında imzalandı.

 https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/turk-sirketi-rusyada-kargo-terminali.html

 

 



Anahtar Kelimeler:

TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KAYMAKAM GÜNLÜ’YÜ ZİYARET

SEVAL AHMET ÇETİN FEN LİSESİ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

DEM PARTİ HEYETİNDEN DEMİRTAŞ'A ZİYARET

ÇORLU'DA TRAFİK KAZASI

TEKİRDAĞ'DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI