MESTAN ÖZCAN: BÜROKRASİ AZALDI TASARRUF ARTTI

MESTAN ÖZCAN: BÜROKRASİ AZALDI TASARRUF ARTTI

Mestan Özcan dijitalleşmenin ve bürokrasiyi azaltmanın tasarruf açısından çok önemli olduğuna değindi.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne e-Devlet kapısından erişim sağlayan üretici, 1 Ekim’den bugüne 440 binden fazla belge oluşturdu. Dijital dönüşüm hamlelerinin çiftçiye ve devlete olan faydasına değinen Mestan Özcan, “Bürokrasiyi azaltarak 2,2 milyon üreticimize emek, zaman ve para tasarrufu sağladık” dedi.

 Mestan Özcan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 “Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Tarımsal desteklemeler, geçen yıla göre yüzde 109 artışla 54 milyar liraya ulaşacak. 29 Ekim itibarıyla tahıl koridorundan 9,3 milyon ton tahıl taşınmış; bunun yüzde 61’i Avrupa, yüzde 26’sı Asya, yüzde 13’ü Afrika ülkelerine ulaştırılmıştır. BM’nin en az gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ülkelere giden tahılın oranı ise sadece yüzde 5,9’dur. Ukrayna tahılının alıcıları, maalesef yoksul olmayan ülkelerdir.

 TARIMDA DİJİTAL HAMLELERE DEVAM

 Çiftçilerimize 1 Ekim’den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) e-Devlet kapısından erişim imkânı sağladık. Bugün itibarıyla çiftçilerimiz, e-Devlet üzerinden 440 binden fazla ÇKS belgesi oluşturdu. Bürokrasiyi azaltarak yaklaşık 2,2 milyon üreticimize emek, zaman ve para tasarrufu sağladık.

 MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞLADI

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini, 2023 Mart ayı yerine, bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Bundan böyle söz konusu destekler çiftçilerimize nakit olarak verilmeyecek. Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. Başvurular internet ve mobil bankacılık da dâhil olmak üzere bugün (31 Ekim) itibarıyla başladı. Çiftçilerimiz, kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanılacak.”



KENT ORMANI ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILIYOR

KAPAKLI DÜNYA ENGELLİLER HAFTASINI ETKİNLİKLERLE KUTLADI

MİLLETVEKİLİ AYGUN’DAN 19 MAYIS MESAJI

TEKİRDAĞ'DA NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER

ÇORLU'DA ZİNCİRLEME KAZA