METAL İŞÇİSİ YÜZDE 65.67 ZAM ALDI

METAL İŞÇİSİ YÜZDE 65.67 ZAM ALDI

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre Metal işçileri yıllık saat ücretinde yüzde 65.67 oranında zam aldı.

Metal işçisi, toplu iş sözleşmesini uzun süren pazarlıklar sonucunda imzaladı. Buna göre yıllık yüzde 65,7 oranında zam alan metal işçisi, adeta bayram havasında bu anlaşmayı kutlamaya başladı.

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş Sendikaları MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sonrasında ortak bir basın açıklaması yaptı. Çerkezköy ve Kapaklı’da bulunan Türk Metal Sendikası Şubeleri’nde adeta bayram havasında kutlanan toplu iş sözleşme anlaşmasına ilişkin, “11 Ocak 2022 günü akşam saat 19,30’da MESS yönetimiyle bir araya gelen Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal-İş Sendikası ve Özçelik-İş Sendikası, yaklaşık 7 saat süren müzakereler sonucunda, 12 Ocak 2022 günü sabaha karşı saat 02.30 itibariyle MESS ile Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşmaya varmıştır.”denildi.

İŞTE İŞÇİLERİN SÖZLEŞMEDEN ELDE ETTİKLERİ HAKLAR

Yapılan basın açıklamasında, anlaşma sonucunda metal işçilerinin aldıkları zam oranları ve sosyal hakları ise şöyle bildirildi: “Üyelerimiz  için MESS ortalamasına yıllık olarak yüzde 65.67 oranında zam alınmıştır. Bunun açılımı ise şöyledir. Birinci 6 ay herkesin saat ücretine yüzde 10, bunun üzerine 3 lira 70 kuruş seyyanen zam alınmıştır. Bunun MESS ortalamasındaki karşılığı yüzde 27.44’tür. İkinci 6 ay herkesin saat ücretine yüzde 30 oranında zam yapılacaktır. Enflasyonun bu oranın üzerinde gerçekleşmesi halinde, enflasyon oranı geçerli olacaktır. Sözleşmenin üçüncü ve dördüncü 6 aylarında ise enflasyon oranında artış yapılacaktır. Sosyal haklara birinci yılına yüzde 35 artış sağlanmıştır. İkinci yılına ise enflasyon oranında zam alınmıştır. Kurban Bayramı yardımı birinci yıl için bütün gruplara yüzde 75 oranında artırılmıştır. Son olarak ilki bu ocak ayı olmak üzere herkese net 400 liralık erzak çeki, 2023 Ocak ayında yine net 400 liralık erzak çeki verilecektir.”



Anahtar Kelimeler: METAL İŞÇİSİ YÜZDE .

KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU