MİLLETVEKİLİ YÜCEER: HAYRABOLU - TEKİRDAĞ YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

MİLLETVEKİLİ YÜCEER: HAYRABOLU - TEKİRDAĞ YOLU CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ‘ölüm yolu’ olarak bilinen Hayrabolu-Tekirdağ yolunu TBMM gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 6 yıldır yapımı devam eden 46 kilometrelik Hayrabolu – Tekirdağ yolu tamamlanamadığı için Tekirdağlılar tarafından ‘ölüm yolu’ olarak bilinen yolda kazaların devam ettiğini söyledi. Dr. Yüceer, “Bu yolda canlarımız ölüyor, koskoca Bakanlık, 46 kilometrelik yolu 6 yılda bitiremiyor. Yazıklar olsun” dedi.

CHP PM Üyesi, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 28 Ocak 2023 tarihinde Hayrabolu – Tekirdağ yolunda gerçekleşen ve 25 yaşındaki Berke Çetinkaya’nın yaşamını kaybettiği, 6 yıldır bitirilemeyen Hayrabolu – Tekirdağ yolunu TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Dr. Yüceer, “Bu yolda canlarımız ölüyor, koskoca Bakanlık, 46 kilometrelik yolu 6 yılda bitiremiyor. Yazıklar olsun” dedi.

6 YILDA SADECE 20 KİLOMETRESİ BİTTİ, 2 KEZ AÇILIŞI YAPILDI

Konuyu daha önce de Meclis gündemine taşıyan Milletvekili Yüceer’in soru önergesini yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, “Hayrabolu-Tekirdağ Devlet Yolu; 45,7 km uzunluğunda olup 20 kilometre’lik kesimi bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanıp trafiğe açılmıştır. Ortaca-Karabezirgan arasındaki yol yapım çalışmaları ise devam etmektedir” demişti.

YOLUN YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Hayrabolu – Tekirdağ yol yapımının yılan hikayesine döndüğüne belirten Dr. Yüceer, “AKP iktidarının en fazla övündüğü icraatlarının başında yol yapmak olduğu hepimizin malumu. Ancak, Tekirdağ’da öyle bir yol var ki hepi topu 46 kilometre ama 6 yıldır devam eden yol inşaatında sadece 20 kilometre tamamlandı, üstelik bu 20 kilometrelik kısım için de 2 kez açılış töreni düzenlendi. Yolun yapımı yılan hikayesine döndü” diye konuştu

YOLUN YAPIMINI DERHAL BİTİRİN

Tekirdağlıların bu yola ‘ölüm yolu’ dediğini hatırlatan Milletvekili Yüceer, “Bu yol sık ve keskin dönüşlerin olduğu bir yol dolayısıyla yol boyunca kör noktalar da çok fazla. Bu yüzden yolda çok sayıda yaralanmalı ve can kayıplı kazalar yaşanıyor. AKP iktidarının 6 yıldır yapımını bitirmediği için Hayrabolu – Tekirdağ yolunda canlarımız ölüyor. Her fırsatta bakanlığa ‘Bu yol niye bitmiyor? Neden ilerlemiyor? Neden kaplumbağa hızında ilerliyor’ diye soruyoruz ama sorularımız yanıtsız kalıyor. Açıklamalarımız cevapsız kalıyor. En son geçtiğimiz günlerde yaşanan kazada 25 yaşındaki gencecik hemşerimiz Berke Çetinkaya yaşamını yitirdi, Gökay Çakmak ise ağır yaralandı. Sizin bu vurdumduymazlığınız, iş bilmezliğiniz yüzünden olan bu yolda yaşamını yitiren canlarımıza, onların arkasında kalan acılı ailelerine oluyor. Buradan Ulaştırma Bakanlığı’na bir kez daha sesleniyorum bu yolun yapımını derhal bitirin. Eğer bitiremiyorsanız, gücünüz yetmiyorsa, bitirmeyecekseniz, böyle bir niyetiniz yoksa da Büyükşehir Belediyemiz burada, bu yolun yapımını onlar üstlenecekler” ifadelerini kullandı.

 

 



HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!

DEVA PARTİLİ AVŞAR'DAN İKTİDARA SERT TEPKİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR; “TMO, BİR AN ÖNCE ARTAN MALİYETLERE DEĞECEK BİR HUBUBAT ALIM FİYATI AÇIKLAMALIDIR.”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SEÇİMDE KAMU KAYNAKLARINI PARTİYE SEFERBER EDEN İKTİDAR, BUGÜN TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLIYOR.