MİMARLAR ODASI ÇERKEZKÖY TEMSİLCİLİĞİ'NDEN ÇAĞRI

MİMARLAR ODASI ÇERKEZKÖY TEMSİLCİLİĞİ

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren mimarlar deprem sonrası ortak çağrıda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilde şiddetli bir şekilde hissedilerek binlerce kişinin ölümüne, ülke genelinde ise derin acılara sebep olan depremin ardından Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren mimarlar ortak çağrıda bulundu.

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde faaliyet gösteren mimarlar deprem sonrası ortak çağrıda bulundu. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle meydana gelen yıkımın, can kayıplarının ve yaralananların derin üzüntüsü içinde olduklarını belirten Mimarlar Odası Çerkezköy Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

STK KURULUŞLARI BİR ARAYA GELMELİDİR 

“Meydana gelen deprem kentlerin güvenliği konusunu tekrar hatırlatmıştır. İvedilikle yerel yönetimler ile ilgili STK ve kuruluşların bir araya gelmelidir. Bulunduğumuz kentlerde depreme ne kadar hazırlıklı olduğumuzun, yapı stokunun durumu ve sağlamlığı, 1999 yılı öncesi ve sonrası binaların stokunun sorgulanması gerekmektedir. Kentsel dönüşümün gerekliliği irdelenmelidir. Toplumun benzeri afetlere hazırlıklı olması, hiç zayi olmaması veya en aza indirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Deprem öncesi ve sonrası afette yapılması gerekenler konusu tartışılması ve hayata geçirilmelidir.

Gerekli koordinasyonların sağlanması amacıyla Çerkezköy İlçesi için Mimar Gökay Keleşoğlu, Kapaklı İlçesi için Mimar İnşaat Mühendisi Birol Turhan, Saray İlçesi Mimar Deniz Söy, ÇTSO ve bunun gibi odalar ile STK’ların koordinasyonu için Mimar Mustafa Ogün Asıl görevlendirilmiştir. İnşaat Mühendisleri Odası ve bunun gibi odaların koordinasyonu için Mimar-İnşaat Mühendisi Birol Turhan görevlendirilmiştir.”



VALİ SOYTÜRK MUHTARLARI DİNLEDİ

BÜYÜKŞEHİRDEN ULAŞIM KARTLARINDA İNDİRİM MÜJDESİ

BAŞKAN YÜCEER’DEN MURATLI ÇIKARMASI

VALİ SOYTÜR’TEN ANNELER GÜNÜ MESAJI

BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSAL MAHALLELERDE TOPLU TAŞIMA HİZMETİ