ODA BAŞKANI ZÜMBÜL’DEN BOYKOT ÇAĞRISI’NA TEPKİ

ODA BAŞKANI ZÜMBÜL’DEN BOYKOT ÇAĞRISI’NA TEPKİ

Soısyal medya üzerinden 20-21 Nisan tarihlerinde kafe ve restoranlara karşı ‘Boykot’ çağrısına Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül tepki gösterdi.

KDV oranlarının değişmesiyle birlikte kafe ve restoranlarda fiyatların da artması bazı çevrelerin boykot çağrısına nede olurken, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül ise bu çağrıya tepki gösterdi.

Maliye Bakanlığı tarfından lokanta, restoran ve kafelerde uygulanan KDV oranlarındaki değişiklik fiyatlara yansırken kimi çevrelerde sosyal medya üzerinden örgütlenerek, hafta sonunda fiyat artışına giden işletmelere yönelik ‘Boykot’ çağrısında bulundu.  Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül ise yazılı bir açıklama yaparak hemen esnafa sahip çıktı. Zümbül yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Son günlerde bir kısım sosyal medya üzerinden, yapılan 20-21 Nisan tarihlerinde lokanta ve kafeterya esnafımıza yapılan haksız boykot çağrısına karşı olduğumuzu belirtir, sonuna kadar esnafımızın yanında olduğumu bildiriyorum. Bugünün şartlarında esnafımız ayakta durmaya çalışmaktadır. Ticaret Bakanlığının getirmiş olduğu tarifeler, her lokantada ve kafeteryada bulunmaktadır. Vatandaşlarımızda bunları görebilir ve inceleyebilir. Öyle de yapılıyor. Herkesin haklılık tarafı vardır.  Esnafımızın kira, stopaj, vergi ve çalıştırdığı eleman giderlerine göre hesapları vardır. Ona göre, evine çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek için gecesini gündüzüne katarak, hizmet etmektedir. Kimse esnafımızın alın terine boykot yapmaz. Bu boykot çağrısını yapan birtakım çevreleri kınıyorum. AVM’leri boykot edin. Kamuoyuna duyurulur.

Bu arada yüzde 8 oranındaki KDV yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı ise yüzde 20’ye çıkartıldı.



MAYIS AYI MECLİS TOPLANTILARI BAŞLADI

KAPAKLI’DA EŞİNİ SİLAHLA TEHDİT EDEN ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

KAPAKLI MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISININ İLK OTURUMU YAPILDI

ÇERKEZKÖY’DE İKİ OKUL DAHA İHALEYE ÇIKTI

TUĞRUL SELİMOĞLU: 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ GURURLA KUTLAYAMIYORUZ