PROTOKOLDEKİ YERİNİ HİÇ İHMAL ETMİYOR

PROTOKOLDEKİ YERİNİ HİÇ İHMAL ETMİYOR

26. Dönem Milletvekili Ayşe Doğan, milletvekilliği sona ermesine rağmen gerek İl Protokolünde gerekse yaşadığı Çerkezköy İlçe Protokolü`ndeki yerini hiç ihmal etmiyor...

Milletvekilliği sona ermesine rağmen yasal olarak protokolde yer verilen Ayşe Doğan, bu görevi hiç ihmal etmiyor. Çerkezköy`de yaşayan 25 ve 26. Dönem Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Ayşe Doğan, "İşlerim yoğun olmasına rağmen görevde olduğum zamanki hassasiyette devletimizin ve milletimizin her zaman yanında olmaya çalışıyorum. Bu benim için bir onurdur."diye konuştu.

TBMM`nin 25 ve 26. Dönemleri`nde Tekirdağ`ı AK Parti Milletvekili olarak Ankara`da temsil eden Çerkezköy ilçesinde yaşayan Ayşe Doğan, milletvekilliğinin sona ermesi üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, bu süre içerisinde çoğu resmi programlara katılarak, gönüllerdeki yerini perçinliyor.  TBMM Üyeliği Kanunu`na göre görevini ihmal etmeyen Ayşe Doğan, bir çok eski milletvekiline de adeta örnek oluyor. Başta Tekirdağ olmak üzere, ilçelerde özellikle de Çerkezköy ve Kapaklı`daki tüm protokollere yetişmeye gayret gösteren Ayşe Doğan, "Milletvekilliğim sona erdi diye yasaların bana yüklediği bu görevi ihmal etmemeye gayret gösteriyorum. İşlerim yoğun olmasına rağmen görevde olduğum zamanki hassasiyette devletimizin ve milletimizin her zaman yanında olmaya çalışıyorum. Bu benim için bir onurdur."ifadelerini kullandı.

YASA 2013`TE ÇIKTI

Milletvekili Ayşe Doğan`ın özel bir nedeni ve meşguliyeti olmadığı zaman milletvekilliği döneminde olduğu gibi protokoldeki yerini terk etmemesi 2013`te kabul edilen TBMM Üyeliği Kanunu`yla belirtilmiş. TBMM Üyeliği Kanunu`nun 11. Maddesi`nde şu ifadelere yer veriliyor:

TBMM Üyelerinin protokoldeki yerleri konusu ikincil düzenlemelerde belirtilmiştir. Başkent protokolü önde gelim listesi Cumhurbaşkanlığı ile protokolü önde gelim listeleri ise valilikler tarafından düzenlenmiştir. Seçimle göreve gelen ve Türk milleti adına yasama yetkisini kullanan milletvekillerinin protokoldeki konumlarının kanunla düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir. Bu çerçevede madde ile milletvekillerinin Başkent protokolü önde gelim listesinde kuvvet komutanlarını müteakip yer alması öngörülmüştür. Ayrıca daha önce milletvekilliği görevi yapmış olanların protokoldeki yerleri hususunda zaman zaman tereddütlerin yaşandığı görülmektedir. Bu tereddütlerin ortadan kaldırılması amacıyla önceki dönemlerde TBMM üyeliği yapmış olanların il protokol önde gelim listelerindeki sıralarının mevcut milletvekillerini müteakip olacağı hüküm altına alınmıştır.

 



Anahtar Kelimeler:

ÇERKEZKÖY’DE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUSU

ŞARKÖY MEYDAN DÜZENLEMESİ TAMAMLANDI

TRAKYA’DA 19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

TEKİRDAĞ’DA SAHTE ALTIN DOLANDIRICILIĞINDA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ