RAHMİ YILMAZ 4 GRUPTAN BİRDEN ŞANSINI DENEYECEK!

RAHMİ YILMAZ 4 GRUPTAN BİRDEN ŞANSINI DENEYECEK!

Çerkezköy TSO seçimlerine Mavi Liste ile hazırlanan Rahmi Yılmaz’ın 4 gruptan birden seçime girme yetkisini elinde bulundurduğu iddia edildi!

Çerkezköy TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) seçim tarihi kesinleşirken, gözler seçim çalışmalarına çevrildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan canlı yayında 5. Gruptan seçime gireceğini açıklayan Mavi Liste ile seçime giren Rahmi Yılmaz’ın, ayrıca 3 gruptan daha yetki belgesi elinde bulundurduğu öne sürüldü. Yılmaz, Mavi Liste’den şansını 4 ayrı yerden denemesi kamuoyunun tepkisini çekiyor.

ŞANSINI ARTIRIYOR!

Son yıllarda seçimlere başkan adayıyım diye katılan Rahmi Yılmaz’ın, etrafına topladığı insanlardan aldığı gücün yanına şahsının şansını artırması dikkat çekiyor. Hiçbir listede iki, üç ayrı şirketin yetkisini elinde bulunduran Meslek Komitesi adayının seçime girememesine karşın, başkan adayı diye kendisini lanse eden Rahmi Yılmaz’ın, bu yöntemle meclis üyeliği şansını artırdığı gözleniyor.

SON SEÇİMDE GRUBUNDAN ÇIKAMAMIŞTI

2018 yılında yapılan Çerkezköy TSO seçimlerinde 10. Meslek Komitesi’nden meclis üyesi dayı olan ancak kendi meslektaşlarının onayını alamayan Rahmi Yılmaz, grubundan çıkamamıştı. Bu seçimde Mavi Liste’nin başkan adayı olan Rahmi Yılmaz, 5. Gruba yazdığı başka şirketinin yetkilisi olarak ÇTSO Meclis Üyesi olmuştu. Son seçimde Mavi Liste, sadece iki grupta başarılı olmuştu. ÇTSO Meslek Komitesi seçimlerinde tam 12 grup bulunuyordu.

BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLAMIŞTI!

Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ve Çerkezköy Haber Gazetesi, sosyal medya hesapları (Youtube, Twitter, Facebook vs.) T Haber ve Radyo Haber’den de canlı olarak yayımlanan, programda gazeteciler sorular yöneltmiş, Çerkezköy TSO Başkan Adayları ise cevaplamıştı. Bu programda Sarı Liste ile Çerkezköy TSO Başkan Adayı olan Ahmet Çetin, Yeşil Liste ile Çerkezköy TSO Başkan Adayı olan Ömer Karadeniz, hangi gruptan seçime katılacaklarını açıklamış ve başka bir gruptan da kesinlikle meclis üyesi olmayacaklarını tüm kamuoyunun önünde açıklamışlar9dı. Sarı Liste’nin Başkan Adayı Ahmet Çetin, 7. Gruptan gireceğini belirterek, “Birçok firmam var, başka gruplardan da yazabilirim ama kesinlikle başka bir gruptan yazılmayacağım. Sadece 7. Gruptan adayım.”demişti. Aynı şekilde Yeşil Liste’nin Başkan Adayı Ömer Karadeniz de, “11. Gruptan ve 4. Gruptan aday olma şansım var. Ancak ben 4. Gruptan seçime gireceğim. Başka gruptan girmeyeceğim.”demişti.

POLİTİK CEVAP VERMİŞTİ

Aynı programların sonuncusuna katılan ve Trakya Flaş Haber Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Abdulhamit Albez’in de programa katılmamasını isteyen Rahmi Yılmaz ise, 5. Gruptan seçime katılacağını açıklamıştı ancak başka bir gruptan girmeyeceğini kesin bir dille söylememişti. Yılmaz, “Seçime 5. Gruptan gireceğim. Zaten 5. Grubu kaybedersek, tüm grupları kaybederiz.” Diye politik bir cevap vermişti. Rahmi Yılmaz’ın en büyük puan kaybı ise diğer iki adayın programına katılarak sorular yönelten Genel Yayın Yönetmenimiz Abdulhamit Albez’in sorularından korkması olmuştu. Albez, programın yapımcısı Gazeteci Şaban Kardeş’in ricası üzerine programa katılmamıştı. Ancak, iki gün sonra Şaban Kardeş ile yaptığı ve yine Çerkezköy Haber Gazetesi, sosyal medya hesapları (Youtube, Twitter, Facebook vs.) T Haber ve Radyo Haber’den de canlı olarak yayımlanan programda Rahmi Yılmaz’a bazı sorular yöneltmişti. O günün üzerinden iki hafta geçmesine rağmen Yılmaz hiçbir soruya cevap veremedi.

4 GRUPTAN GİRME YETKİSİNİ ALDI

Mavi listenin başkan adayıyım diye kamuoyunun önüne çıkan Rahmi Yılmaz’ın politik cevap vermesinin sırrı ortaya çıktı. Yılmaz’ın 4 gruptan birden elinde yetki belgesi olduğu iddia edildi. Rahmi Yılmaz’ın açıkladığı gibi 5. Grup dışında daha önce girip kaybettiği sigortacıların bulunduğu 10. Grup ve İnşaatçıların bulunduğu 4. Gurup ile ağırlıklı hurdacıların bulunduğu 9. Gruptan da elinde yetki belgesi olduğu ve seçimde bu gruplardan da Çerkezköy TSO meclis üyesi olma şansını taşıdığı kaydedildi. Yılmaz’ın 5. Gruptan çıkamamaya karşı elinde alternatif üç grupta tutması kamuoyunda tepki çekiyor. Yılmaz’ın bu konuda kamuoyunu kesin bir dille aydınlatması bekleniyor.

MURAT BAKIRAL’DAN YETKİ BELGESİ ALDI

Rahmi Yılmaz’ın daha önce girip kaybettiği 10. Gruptan şansını devrettiği işyerinin hala yetki belgesini üzerinde tutmasıyla sürdüğü iddia edilirken, buna Mavi Liste’den 8. Meslek Komitesi’nden aday olan Tekniksa Makine Kalıp Sanayi’nin sahibi Murat Bakıral’a ait başka bir firma üzerinden de 9. Grup için yetki belgesi aldığı iddia edildi. Yılmaz’ın, yetki belgesi elinde olan bir de inşaat firması ortaklığı bulunduğu bunun üzerinden de 4. Gruptan girme şansı bulunduğu belirtilirken, kendisin de açıkladığı 5. Gruptan ise halihazırda yaptığı asıl mesleği olan taşımacılık, işleriyle ilgili olduğu kaydediliyor.

TEK ŞANSI 9. GRUP KALDI AMA…

Rahmi Yılmaz’ın 5. Gruptan çıkmasının söz konusu bile olmadığını belirten otoriteler, “10. Gruptan zaten son seçimde de çıkamamıştı. Bu kez de kesinlikle çıkamaz. 4. Grup ise onun harcı değil. Orada Yeşil liste ve Sarı liste çekişir. Tek çıkma şansı 9. Grupta var. Bu yüzden de son günlerde hurdacıları bizzat dolaşıyor Rahmi Yılmaz, başkan adayı niye hurdacıları bizzat dolaşsın değil mi?. Çünkü kendisi de orada olacak. Ancak burada da hiç şansı yok. Çünkü bu grupta daha şanslı olan Yeşil Liste.” diye haberimizi yorumladılar.



TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA

TSK'DAN ANLAMLI ETKİNLİK