ŞOFÖR ESNAFI YENİDEN FİYAT GÜNCELLEMESİ İSTİYOR

ŞOFÖR ESNAFI YENİDEN FİYAT GÜNCELLEMESİ İSTİYOR

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, şoför esnafının yeniden zam istediğini açıkladı.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, son dönemlerde artan akaryakıt fiyatlarının şoför esnafını zor durumda bıraktığını belirterek, yeniden zam istediklerini bildirdi.

YILBAŞINDA ZAM YAPMIŞLARDI YETMEDİ

Şoför esnafı yılbaşına girerken gerek taksi ücretleri gerekse toplu ulaşım ücretlerine gelen zamlarla, mesailerini sürdürürken, bu zamların yetmediği bildirildi. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, yazılı bir basın açıklaması yaparak, akaryakıt zamları başta olmak üzere giderlerin sürekli artması nedeniyle tüm araçlarda yeniden fiyat düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Mustafa As, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak toplu ulaşım araçları ve taksimetrelerle ilgili zam beklediklerini bildirdi.

İşte Başkan Mustafa As’ın açıklamalarından satır başları:

“Şoför esnafı mutsuz ve gelecekten umutsuz. Özellikle son 2 aydır ardı arkası kesilmeyen akaryakıta ve diğer parça giderlerine yüzde 100 oranında gelen zamlardan sonra esnafımız bugüne kadar özveri ile yaptığı işinden soğumuş geleceğinden tamamen umudunu kesmiş durumdadır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi il genelinde Eylül 2021 tarihinde öğrenci servis ücretlerini belirlemiş olup tarife üzerine tekrardan 2022 yılı için 30.12.2021 tarihi tarihli UKOME kararı ile yüzde 25 – yüzde 30 arasında yapılan zamla tekrardan güncellemiştir. Yapılan bu yeni fiyat güncellemesinin de yetersiz olduğunu düşünüyorum.

GÜNCELLENMESİ GEREKMEKTEDİR

Şoför esnafının kontak kapatacak kadar zor durumda olduğuna dikkat çeken As; “Personel servis taşımacılığı yapan esnafımız için o günün şartlarında 2021 yılının 10. Ayında Büyükşehir Belediyemize yüzde 30 oranında zam talebimiz oldu. 30.12.2021 tarihli UKOME kararı ile zam teklifimiz güncellenmiş olup o günden itibaren akaryakıta ve diğer parça giderlerine gelen zamlar neticesinde bu yapılan zammın hiçbir geçerliliği kalmamış olup en kısa zamanda tekrardan günümüz şartlarına uygun hale getirmek için güncellenmesi gerekmektedir. Toplu taşıma esnafımız da aynı şekilde son günlerde akaryakıta gelen zamlardan dolayı en çok etkilenen sektörün başında gelmektedir. Bunun için büyükşehir belediyemiz veya hükümetimiz tarafından en kısa sürede desteklemelere ilaveten biri iyileştirme yapılmadığı takdirde şoförlerimiz aracına yakıt koyacak parayı kazanamadığı için kontak kapatıp aracını çalıştırmayacak duruma gelecek.

TAKSİCİ ESNAFIMIZDA ZORDA

Taksici esnafımız da aynı sıkıntıları yaşamakta olup 2022 yılının ocak ayından itibaren yapılan yeni zamlı tarifenin şu anda yetersiz olduğunu açıkça söylemek istiyorum. Diğer taraftan kamyoncu, kamyonetçi, nakliyeci esnafımız aynı sorun ve sıkıntıları yaşamaktadır. Pandeminin başından bu yana ve halen şoför esnafımız ekonomik olarak zor günler geçirmektedir. Birde buna son 2 aydır akaryakıt ve diğer parça giderlerine gelen zamlar eklenmiş, esnafımız işin içinden tamamen çıkamaz hale gelmiştir. Bunun için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi UKOME biriminin, bahsi geçen sorunlarımızdan kaynaklı kısa sürede tekrardan bütün ticari plakaların 2022 yılı itibariyle fiyat tarifelerini güncellemesi gerekmektedir”  

 



TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA

TSK'DAN ANLAMLI ETKİNLİK