ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI AS: KONTAK KAPATMA NOKTASINA GELDİK

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI AS: KONTAK KAPATMA NOKTASINA GELDİK

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musafa As, bir basın açıklaması yaparak ardı arkası kesilmeyen zamlardan şikayetçi oldu.

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, “Kontak kapatmak noktasına geldik.”dedi.

Yazılı bir basın açıklaması yapan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Musafa As şunları kaydetti:

Bugüne kadar severek ve isteyerek yaptığımız şoförlük mesleğimizi akaryakıta ve diğer giderlerimize gelen zamlardan sonra bırakma noktasına geldik. Şu anda geldiğimiz nokta artan maliyetleri karşılayamaz durumdayız. Bizim işimiz sadece akaryakıttan ibaret değil aracın bakımı, yedek parçası, vergisi yani toplama vurduğumuz zaman elde avuçta bir şey kalmıyor. Yaşadığımız bu sıkıntılardan sonra evimize ekmek götüremediğimiz süreci yaşamaktayız. Burada yetkililere sesleniyorum. Bu konunun derhal çözüme kavuşturulması ve esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekmektedir. Akaryakıt fiyatları arttıkça işlerimiz daha da kötüye gidiyor. Yani kontak kapatma noktasına geldik. Çünkü artık dayanacak gücümüz kalmadı.

FİYAT GÜNCELLEMESİ İSTİYORUZ

Özellikle toplu taşıma esnafımız son zamlardan sonra tamamen bitme noktasına gelmiştir. Geçen ay yapılan (UKOME) toplantısında yüzde 40 oranında zam almamıza rağmen kararın üzerinden daha 1 ay geçmeden aldığımız zam eridi bitti. O gün mazot 26 TL civarında idi şu an 37 TL bandına dayandı. Yani yaklaşık nerede ise yüzde 50 sadece akaryakıta zam geldi. Tekrardan UKOME’ye tüm ticari plakalar için (T.S.M.J) fiyat güncellemesi talebinde bulunacağız ama fiyatların buralarda kalacağının garantisi yok. 

ÜCRETSİZ TAŞIMA KADAR DESTEKLEME İSTİYORUZ

Ayrıca toplu taşıma esnafımızın en çok yaşadığı sorunlardan biri ücretsiz taşıma. Zaten sıkıntılarımız had safhaya ulaştığı bu günlerde birde ücretsiz taşıma sayılarının devamlı artması esnafımızın mağduriyetini daha da artırmaktadır. Bu sorunumuza yetkililerimiz derhal bir çözüm getirmeleri gerekmektedir. Çünkü çalışırken batıyoruz. Desteklemelerin çok yetersiz olduğunu söylüyorum. Bizim talebimiz indi bindi üzerinden yani taşıdığımız ücretsiz yolcu sayısı kadar destekleme verilsin.

ESNAFIMIZ ÜCRETSİZ TAŞIMADAN ÇIKMAYI DÜŞÜNMEKTEDİR

Aksi takdirde şu an olduğu gibi verilen desteklemenin hiçbir önemi kalmamıştır. Her ay bir aracımızın yaklaşık olarak 10 bin TL civarında ücretsiz taşımadan kaynaklı zararı vardır. Bu konunun en kısa zamanda gözden geçirilip değerlendirilmesi gerekmektedir. Yoksa toplu taşıma esnafımız ücretsiz taşımalarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıp en kısa zamanda ücretsiz taşımadan çıkmayı düşünmektedir. Bu konular ile ilgili önümüzdeki günlerde tekrardan açıklamalar yapılacaktır. 

BİR AN ÖNCE ZAMLARA DUR DENİLMESİ LAZIM

Ben tekrardan söylüyorum. Son zamanlarda ardı arkası kesilmeyen zamlar izleri işimizden gücümüzden iyice soğuttu. Önümüzü göremiyoruz. Bir an önce zamlara dur denilmesi lazım. Ondan sonra vatandaşımız ve esnafımız için yeni düzenlemeler yapılıp rahat bir nefes almamız gerekmektedir.”

 



DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM

TÜRKİYE - KKTC 2’İNCİ EKONOMİ KONFERANSI

ENFLASYON YÜZDE 68 OLARAK AÇIKLANDI