STK TEMSİLCİLERİ BU KEZ AKAY İLE BULUŞTU

STK TEMSİLCİLERİ BU KEZ AKAY İLE BULUŞTU

Çerkezköy Sivil Toplum Kuruluşları Platformu düzenledikleri kahvaltı programında CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Vahap Akay konuk etti.

Geçtiğimiz hafta AK Parti adayı ile kahvaltı yapan Çerkezköy Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu, bu kez CHP Adayı Vahap Akay’ı kahvaltıda konuk etti.

Çerkezköy Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Mustafa Tokgöz, “Dernek başkanları, belediye başkan adaylarıyla konuşuyor programının bugün ikincisini düzenledik. Dernekler olarak biz 4 yıldır bir aradayız. Sorunlarımız belli, sıkıntılarımızı biliyoruz. Bunun için de bugün burada toplandık. Sağ olsun başkanımız bugün burada derdimizle dertlenmek için ve çözüm üretmek için davetimizi kabul ettiler. Kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Daha sonra sözü CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı ve mevcut Başkan Vahap Akay, aldı. Akay, dernekler platformu ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, sözlerine başladı. Akay, “Son 10 yılda Çerkezköy’de temel alt yapı işleri yapıldı. Önemli içme suyu, yağmur suyu işleri yapıldı. Bunlar Çerkezköy’ün geçmişten bugün kadar yapılan en önemli yatırımlarındandı. Alt yapıda değil üst yapıda da Çerkezköy’ün gelişimine katkı sağlamış birçok işi yapmış olmanın gururuyla buradayım. Burada bulunan birçok dernek başkanımızla zaman zaman ortaklaşa işler yaparak bu günlere kadar geldik. Yeter mi? yetmez.” dedi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Akay, mahalle mahalle bugüne kadar yürütülen çalışamaları özetlerken, bundan sonra yapacakları çalışmalarla ilgili dernekler platformu üyelerine uzun uzun bilgiler verdi. Akay, Çerkezköy’deki otopark sorunuyla ilgili “Amfinin altında Çerkezköy’ün otopark çözümüne katkı sağlayacak bir otopark yapacağız. Yine amfinin içerisinde hemşeri derneklerimizi buluşturacağımız, ortak alanların olduğu, belki de bu toplantıları orada yapacağımız bir alan oluşturacağımız, bir nikah salonu koyacağımız, bir belediye tesisini oraya yapacağımız bir alan yapacağız. Yine dernekleri ilgilendiren Şehit Teğmen Akın Akın Caddesinde 2 bin 500 metrekarelik alanda iki parça yer yapacağız.”diye konuştu.

UMAY İLE PROTOKOL…

Konuşmasında deprem tedbirlerine değinen Başkan Akay,  “Depremle ilgili Çerkezköy Belediyesinin kararlılıkla almış olduğu imarla ilgili kararlar var. Kapalı çıkmaların ortadan kalkmış olduğu yeni kararımızı uygulamaya başladık. 6 Şubat depreminden sonra maalesef sil baştan il afet ve ilçe afet programını Sayın Kaymakamımızın başkanlığında güncelleme süreci başladı. İnşallah o güncelleme kısa sürede bitecek. UMAY Derneğimizle Çerkezköy Belediyesi bir protokol yaptı. O protokolü önümüzdeki dönemde diğer afetle ilgili kurumlarımızla ve derneklerimizle güçlendireceğiz.” 

Çerkezköy’ün her geçen gün büyüdüğüne işaret eden Başkan Akay,  “Çerkezköy ve Kapaklı’nın bu büyüme gücü istesek de istemesek de bu bölgeye Ankara’dan yeni bir bakışı sağlamak zorunda. Buna hep birlikte tabi ki öncülük edeceğiz. Bu büyümeyi Çerkezköy’e ve Kapaklı’ya Tekirdağ’dan bakışı da Ankara’dan bakışı da değiştirmek zorundayız. Çerkezköy’ün her dönem, her sene 2-3 yeni okul ihtiyacı var. Ankara’dan bakarken 5 yılda bir gelip buralarda bir tur atmakla Çerkezköy’ün değişimine katkı sağlanmıyor. Tekirdağ’ın hakkını korumaya ihtiyacı var. Çerkezköy’ün hakkını aramaya ihtiyacı var. Siyaseti bir kenara koyarak Çerkezköy’ün geleceğine hep birlikte yan yana bakmak zorundayız.”dedi.

 



Anahtar Kelimeler: TEMSİLCİLERİ BULUŞTU

HİZMET ŞEREF BELGESİ TAKDİM TÖRENİ DÜZENLENDİ

BAŞKAN AKAY MUHTARLARLA BULUŞTU: YENİ DÖNEM HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN!

DEVA PARTİLİ AVŞAR'DAN İKTİDARA SERT TEPKİ

DEVA PARTİLİ AVŞAR; “TMO, BİR AN ÖNCE ARTAN MALİYETLERE DEĞECEK BİR HUBUBAT ALIM FİYATI AÇIKLAMALIDIR.”

DEVA PARTİLİ AVŞAR: SEÇİMDE KAMU KAYNAKLARINI PARTİYE SEFERBER EDEN İKTİDAR, BUGÜN TASARRUF TEDBİRLERİ AÇIKLIYOR.