TEKİRDAĞ AİLE VE SH İL MÜDÜRLÜĞÜ'DEN ÇERKEZKÖY KAGEDER'E ZİYARET

TEKİRDAĞ AİLE VE SH İL MÜDÜRLÜĞÜ

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ayfer Kılıç ile psikolog Yasemin Kaya Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği’ni ziyaret etti.

Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ayfer Kılıç ile psikolog Yasemin Kaya, ilçelerdeki kadın dernekleri, sivil kurum ve kuruluşlarla tanışma, sorunları konuşma adına ziyaretler gerçekleştiriyorlar. Ziyaretlerine Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği’nden başladıklarını  belirten Kılıç; “Sizlerle tanışma ve burada yaşayan kadınların sorunlarını görüşme adına buradayız” dedi.

Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt, Başkan Yardımcısı Dilek Akkoyun ve dernek üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda kadınların yaşadığı sorunlar ve çözümleri görüşüldü. Görüşmede mağdur kadınların iş hayatındaki istihdamına nasıl destek sağlayabiliriz? Kadına yönelik şiddetin boyutları, şiddetin doğurduğu sonuçlar, şiddet gören kadının başvurabileceği kurum ve kuruluşlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca 183 kadın, çocuk ve sosyal hizmetler danışma hattı ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Özellikle kadın ve çocuklar açısından şiddet ve istismara uğrayanların yardım alacağı hat olduğunu ve ciddi anlamda baskıya uğrayan kadın ve çocukların araması gerektiği numara olduğu bilgisi paylaşıldı.

Samimi bir havada gerçekleşen toplantıyla ilgili görüşlerini dile getiren Çerkezköy Kadın Geliştirme Derneği Başkanı Zeynep Bozkurt; “ Bizleri ziyaretiniz onurlandırdı. Hoş geldiniz. Biz kadın geliştirme derneği olarak önceliğimiz insan. Kadın erkek gibi bir ayrımımız yok. Bizlere ihtiyaç duyan insanların yanında olmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda derneğimizde eğitim ve kurslarımız oluyor. Biz buraya kadın konuk evi istiyoruz. Daha öncede talebimi dile getirmiştim. Çerkezköy’de ihtiyacı olan kadınların sığınabileceği bir konuk evi olsun istiyoruz. Bizlere aktardığınız bilgileriniz için çok teşekkür ederiz” dedi.
 

 



PARK ORMAN’DA ONUR EROL KONSERİ

BELEDİYE’NİN SANTRANÇ TURNUVASI KAYITLARI BAŞLIYOR

MÜZELER HAFTANIN YEDİ GÜNÜ HİZMET VERMEYE BAŞLADI

YENİ SAYIMIZ ÇIKTI

ŞEHİR TİYATROSU 100’ÜNCÜ TEMSİLİNİ SAHNELEDİ