TEKİRDAĞ BARO BAŞKANI GÜRCÜN’DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

TEKİRDAĞ BARO BAŞKANI GÜRCÜN’DE YÜRÜYÜŞE KATILDI

Türkiye Barolar Birliği’nin Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasal düzeni ihlal eden kararı karşısında gerçekleştirdiği yürüyüş ve basın açıklamasına Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün’de katıldı.

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, Türkiye Barolar Birliği’nin çağrısıyla gerçekleştirilen Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasal düzeni ihlal eden kararı karşısında gerçekleştirilen yürüyüş ve basın açıklamasına katıldı. Barolar, ‘Hukuk devleti’ vurgusu yaptı.

TEKİRDAĞ BAROSU’DA KATILDI

Türkiye Barolar Birliği'nin çağrısıyla Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasal düzeni açıkça ihlal eden kararı karşısında hukuk devletine sahip çıkmak amacıyla 10 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen Yargıtay önündeki Basın Açıklamasına ve ‘Hukukun Üstünlüğü’ yürüyüşüne Tekirdağ Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün’de katıldı.

ANAYASA KİTABI YARGITAY ÖNÜNE BIRAKTILAR
Yargıtay Binası’na yapılan yürüyüşte Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin hukuk devleti ilkelerini açıkça ihlal eden kararına karşı TBB Başkan ve yöneticileri, yurdun dört bir yanından gelen Baro Başkanları ve çok sayıda avukat demokratik tepkilerini dile getirerek ‘Hukuk Devletini’ ve ‘Hukukun Üstünlüğünü’ savundu. Yürüyüş sonunda avukatlar Anayasa kitapçıklarını Yargıtay'ın girişine bırakarak, Anayasa'nın 153. maddesi uygulanması çağrısı yaptı.

Basın açıklamasının ardından Anıtkabir’e geçen Baro Başkanları ve avukatlar ebedi önderimiz Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı.



ÇORLU'DA EV YANGINI

YANGIN MAHALLELİYİ SOKAĞA DÖKTÜ

MODİFİYELİ ARAÇLAR GÜZELLİK VE SES İÇİN YARIŞTI

İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

SÜLEYMANPAŞALILAR 1. KAKAVA HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ