TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN AYŞENUR AÇIKLAMASI

TEKİRDAĞ BAROSU’NDAN AYŞENUR AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz ocak ayında imam nikahlı eşi tarafından öldürülen Ayşenur Akkurt davasında ilk duruşma 27 Ekim 2023’te. Duruşma öncesi Tekirdağ Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ndan açıklama geldi.

Tekirdağ Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Şarköy’de eşi tarafından öldürülen Ayşenur Akkurt’un 27 Ekim’de yapılacak dava duruşması öncesi bir basın açıklaması yapıldı.

Baro Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ndan yapılan açıklamada,

“Bugün, kalbimiz buruk, bir tarafımız eksik bir şekilde karşınızdayız. Bugün burada bir kaybı anıyoruz. Bu yılın başında Ayşenur Akkur Şarköy'de imam nikahlı eşi tarafından boğazından ve yüzünden defalarca şişlenerek vahşice katledildi.  Ayşenur'un katli, kadına yönelik erkek şiddeti sorununun ne kadar acil ve önemli olduğunu bir kez daha yüzümüze tüm gerçekliğiyle çarptı. Kadına yönelik erkek şiddeti, sadece bireysel bir sorun ya da bir kadın sorunu olmanın ötesinde herkesi ilgilendiren toplumsal bir sorundur. Bu sorunu çözmek için ise hepimize düşen sorumluluklar bulunmaktadır. Biz Tekirdağ Barosu olarak, Ayşenur Akkurt'un ve tüm kadınların yaşam hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bu trajediyi unutmamalıyız ve bir daha tekrarlanmasını önlemek için birlikte hareket etmek zorundayız. 

İLK DURUŞMA 27 EKİM’DE

Bugün burada kadının yaşam hakkına el sürülmemesi için hep birlikte yan yana duruyoruz. Tekirdağ Barosu olarak 27 Ekim 2023 tarihinde Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk celsede Ayşenur Akkurt'un anısına, adaletin yerine getirilmesi ve toplumumuzun daha güvenli ve adil bir yer olması için hazır bulunacağımızı kamuoyuna bildirir, erkek adalet değil gerçek adalet sağlanıncaya dek var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz.”

Bu arada 2 kız çocuğu annesi Ayşehur Akkurt (33) Tekirdağ Şarköy ilçesinde 19 Ocak 2023 tarihinde dini nikahlı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.



ÇORLU'DA EV YANGINI

YANGIN MAHALLELİYİ SOKAĞA DÖKTÜ

MODİFİYELİ ARAÇLAR GÜZELLİK VE SES İÇİN YARIŞTI

İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

SÜLEYMANPAŞALILAR 1. KAKAVA HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ