TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KUTES ARASINDA İŞBİRLİĞİ

TEKİRDAĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE KUTES ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Kutes ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, lise öğrencilerinin üst öğrenim ve iş hayatına geçiş süreçlerine destek olmak amacıyla mesleki eğitim işbirliği protokolü imzaladı.

Kutes ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ'daki lise öğrencilerinin üst öğrenim ve iş hayatına geçiş süreçlerine destek olmak amacıyla mesleki eğitim iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında öğrencilere fabrika gezileri, burs ve staj imkanları, mezuniyet sonrası istihdam fırsatları gibi birçok avantaj sunulacak.

Türkiye'nin önde gelen döküm markası Kutes, 30 yıllık tecrübesiyle öğrencilerin nitelikli insan gücü yetiştirmelerine, ülkenin ve Tekirdağ'ın beşeri sermayesine katkıda bulunmalarına yardımcı olmak için iş birliği protokolü imzaladı. İmza törenine Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü İsmail Yılmaz, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çorlu Ahi Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Bilir, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Trakya Kalkınma Ajansı Tekirdağ Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Yetkin Özer katıldı. 

TEKNİK İNCELEME VE GEZİLER

İşbirliği kapsamında Tekirdağ'daki okullar, Kutes'in Çorlu'daki fabrikalarına teknik ve inceleme gezileri yapacak. Alan öğretmenlerine işbaşı eğitimleri düzenlenecek ve öğrencilere işbaşı mesleki eğitim ve staj imkanı sağlanacak. Kutes, öğrencilerin mesleki becerilerine katkı sağlamak amacıyla okullarda Kutes'e ait bazı ürünlerin döner sermaye işletmesinde üretimini gerçekleştirecek. Ayrıca, Kutes, alanında başarı sağlamış öğrencilere burs ve mezuniyet sonrası istihdam imkanı sunacak. Bu işbirliği sürecinde aynı zamanda mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi ve sektörün tanıtılması için toplantı, seminer, konferans, yarışma gibi farkındalık faaliyetleri ve okullarda kariyer günlerinin düzenlenmesini de hedeflemektedir.



BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR