TEKİRDAĞ’DA NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

TEKİRDAĞ’DA NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Tekirdağ’da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nce eğitim programı düzenlendi. Eğitime Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da katıldı.

2022 yılı Hizmet İçi Eğitim faaliyetleri kapsamında Kütahya, Çorum, Ordu ve Zonguldak illeri ile eş zamanlı olarak Tekirdağ’da gerçekleştirilen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü personeli eğitim programı düzenlendi. Eğitim programına Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da katıldı.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ercan Turan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Personel ve Mali İşler Daire Başkanı Doğan Dinç, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Aydoğan Tulgar, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürleri ve personelleri katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Akabinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nün genel işleyişi hakkında bilgilendirici sunum yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ercan Turan; “Tekirdağ ilimizde çok güzel bir şekilde bütüncül çalışan kamusal ekosistem gördük. Tekirdağ çok şanslı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nün işleyişini bilen, kurumun içerisinden gelen çok değerli bir Valisi var. Bunun da yansımalarını Tekirdağ ilinde gördük. Çok hızlı refleksler gösterilerek yeni konseptimiz çok hızlı ve güzel bir şekilde uygulanmış. Burada çok güzel bir aile ortamı oluşturulmuş. Bundan dolayı da sayın Valimiz’e ve çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Programda konuşan Vali Yıldırım, ise “Çok kıymetli arkadaşlar, insanın doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra bile nüfus kayıtlarına ihtiyacımız var. Bunun içindir ki uzun zamandır elimizde resmi kayıtlar mevcut. Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonraki nüfus kayıtlarına ulaşmak çok kolay. Hatta Cumhuriyet’ten bir zaman önceki Osmanlı kayıtlarına da ulaşabiliyoruz. Peki bu tarihten öncekiler? Bundan öncesinde de tahrir defterlerimiz vardı. Günümüz teknolojisi o devirde olmadığı için, bu defterlere insanlar tasvir edilerek yazılırmış. Mesela uzun boylu gibi, kızıl sakallı gibi. Buna dair kayıtlar var. Günümüzde artık nüfus alanında da teknoloji en üst seviyede kullanılmaya başlandı. Biraz önceki sunuda birçok teknolojik yenilik gördük. Şimdi kart taşıyoruz. Belki öyle bir zaman gelecek ki, bu kartları taşımayacağız. Belki de bu konuda yakın gelecekte, gelişen teknoloji bize çok daha büyük kolaylıklar sunacak. Dijital dünyada kayıtlar kolay, ulaşımı kolay ama saklaması bir o kadar da zor. Bu veri güvenliğini en iyi şekilde sağlamak zorundayız. Bu kurumun içerisinde bir dönem bulunduğum için sizleri çok iyi tanıyor ve çok iyi anlıyorum. Sizlerin özverili çalışmalarınızdan dolayı bugün, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerimize gelerek memnun ayrılmayan kimse yok. Bu güzellikler ve bu başarılar sizlerle, sizlerin sayesinde ortaya çıkıyor. Hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

Eğitim programı Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Vatandaş’ın ‘Sosyal Medya ve İletişim’ konulu eğitimi ile devam etti.

 



ARET MARANCIOĞLU’NUN LİSTESİ KAZANDI

BÜNYAMİN BAYIR’DAN KARACA’YA NEZAKET ZİYARETİ

DÜNYA'NIN DÖRT BİR YANINA ÇORAP SATAN HASAN GÜLKAYA'DAN BAŞARISININ HİKAYESİ

ENFLASYON YÜZDE 69 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO ÜYELERİ’NDEN ULUSLARARASI FUAR’A KATILIM