Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TEKİRDAĞ'IN İLK KALİGRAFİ SANATÇISI ALBEZ OLDU

TEKİRDAĞ

Tekirdağ’ın ilk kaligrafi sanatçısı Serkan Albez İl Kültür ve Turiz Müdürü Ahmet Hacıoğlu'nın elinden sanatçı tanıtım kartını aldı.

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu kaligrafi sanatçısı Serkan Albez’e ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’nı teslim etti. Böylece, Serkan Albez Tekirdağ’ın ilk kaligrafi sanatçısı oldu. 

 

Tekirdağ'ın ilk kaligrafi sanatçısı Çorlu'da kaligrafi üzerine faaliet gösteren Çorlu Kaligrafi Merkezi'nin de sahibi olan Serkan Albez oldu. Albez, Sanatçı Tanıtma Kartını Tekrdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'nun elinden ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’nı aldı. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sosyal medya hesabı, tekirdagkulturturizm'den “İlimizin ilk Kaligrafi sanatçısı Serkan Albez'e Sanatçı Tanıtma Kartını teslim ettik” şeklinde paylaşıldı.

KALİGRAFİ NEDİR?

Kaligrafi; yazı karakter ve unsurları kullanılarak geliştirilen, sıklıkla dekoratif amaçla kullanılan, bir el sanatı çeşidi. Kaligrafi sanatını icra eden sanatçıya, kaligraf denir. Bu sanat dalının çağdaş bir tanımı ise "işaretlere anlamlı, ahenkli ve hünerli bir şekilde biçim verilmesi sanatı" şeklindedir.

Bu arada, Serkan Albez kendisine ait olan Çorlu Kaligrafi Merkezi’nde kaligraf olarak sanatını çeşitli ürünler üzerinde icra ediyor. 



SARAY BELEDİYESİ 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE YOĞUN İLGİ

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUK ŞENLİĞİ

SARAY BELEDİYESİ’NDEN KÜÇÜKLERE BÜYÜK EĞLENCE

KAPAKLI’DA 23 NİSANLA BERABER RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

ÇERKEZKÖY’DE 23 NİSAN ŞENLİKLERİ