TESKİ’DEN UYARI: YERALTI SU KAYNAKLARI KRİTİK SEVİYELEER GELMİŞTİR

TESKİ’DEN UYARI: YERALTI SU KAYNAKLARI KRİTİK SEVİYELEER GELMİŞTİR

TESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan basın açıklamasında su şebeke sularının tasarruflu kullanılması istendi.

TESKİ Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının kritik seviyelere geldiği belitilerek şebeke sularının tasarruflu kullanılmasını istedi.

TESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan basın açıklamasında, “TESKİ Genel Müdürlüğü olarak kaliteli ve yeterli miktarda içme suyu iletilebilmesi için şebeke sularının tasarruflu kullanılması gerektiği konusunda vatandaşlara daha duyarlı olmaları hususunda aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.”denildi.

“SUYUN TASARRUFLU KULLANILMASI BÜYÜK ÖNEM ART ETMEKTEDİR”

Küresel iklim değişikliği ve kuraklık ile mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları; su kaynaklarımızın azalmasına ve abonelerin yoğun su kullanımına sebep olduğu belirtilen açıklamada şöyle devam edildi: “İlimizde yerüstü ve yeraltı su kaynakları kritik seviyelere gelmiştir. TESKİ Genel Müdürlüğü olarak kaynak arttırmaya yönelik gerekli çalışmalar ve vatandaşlarımızın susuz kalmaması için tankerle su temini yapılmasına rağmen; vatandaşlarımızın da bu zor şartlarda insani kullanım için temin edilen su ile bahçe/çim sulaması; araç/halı yıkaması vb. su tüketimini arttıran ve diğer abonelere suyun ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunmaması, suyun temel ihtiyaçlar dışında kullanılmaması ve suyun tasarruflu kullanılması hususunda daha duyarlı davranılması büyük önem arz etmektedir.”

SUSUZ KALMAMAK İÇİN HEP BİRLİKTE TASRRUF YAPMALIYIZ

Açıklama şöyle sona eriyor: “TESKİ Genel Müdürlüğü olarak suyun sağlıklı iletilmesi, kayıp kaçağın önlenmesi ile birlikte her türlü arızaya karşı çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için önlemlerimiz en üst seviyeye çıkarılmaktadır. Buna bağlı olarak ekiplerimiz, 185 Çağrı Merkezimiz 7/24 esasına göre görevlerinin başındadır. Susuz kalmamak için hep birlikte su tasarrufu yapmalıyız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”



ÇORLU'DA EV YANGINI

YANGIN MAHALLELİYİ SOKAĞA DÖKTÜ

MODİFİYELİ ARAÇLAR GÜZELLİK VE SES İÇİN YARIŞTI

İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

SÜLEYMANPAŞALILAR 1. KAKAVA HIDIRELLEZ ŞENLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ