Gündem

Gündem Haberleri

TİP, TEKİRDAĞ ADAYLARINI TANITTI

TİP, TEKİRDAĞ ADAYLARINI TANITTI

Türkiye İşçi Partisi Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde hafta sonu düzenlediği programla Tekirdağ Milletvekili adaylarını tanıttı.

Emek ve Özgürlük İttifakı bünyesinde 53 ilde seçime katılan Türkiye İşçi Partisi (TİP), Tekirdağ’da da seçim çalışmalarına başladı.

TİP Tekirdağ temsilciliği, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle adaylarını  tanıttı.  Tekirdağ Milletvekili listesinde  1. sırada Bilge Seçkin Çetinkaya, 2. sıradan Mehmet Aytekin, 3. ıradan Emre Sevilmiş, 4. sıradan İsmail Öztok, 5. sıradan Betül Okuyan, 6. sırada Gülenay Suna, 7. sırada Kardelen Evcimen, 8. sırada da Erkan Özgür Mutlucan yer aldı.

Etkinlik, TİP’in politikalarını yansıtan ‘Kırmızı Çizgilerimiz’ metninin okunmasıyla başladı. Ardından TİP Parti Meclisi Üyesi Nazır Kapusuz, söz aldı.

TİP’in 4-5 yıllık bir siyasi hayatı olduğunu söyleyen Kapusuz ancak buna rağmen Türkiye’nin neresinde bir işçi direnişi olursa, TİP’in de orada olduğunu ifade etti. Bunun, toplumsal muhalefette küstürülen kişilerin partiye kattığı enerjiden kaynaklandığını belirten Kapusuz, “Mecliste 4 vekilimiz çok etkili muhalefet yürüttü. Ancak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki artık örgütümüz de bu muhalefeti ülkeye yayabilecek bir güce ulaştı. 40 bin üyemiz var, 7 bin başvuru şu an sırada bekliyor” dedi.

Bu enerjinin seçimlere yansıması gerektiğini düşündüklerini belirten Kapusuz, bu yüzden 52 ilde kendi logo ve adaylarıyla seçime girdiklerini kaydetti.

“BARAJ SORUNUMUZ YOK”

Kapusuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çok tartışılıyor. Bizim baraj sorunumuz yok. İttifaktaki tüm partiler, yüzde 1’de oy alsalar aday çıkarabiliyorlar. Bize “oy bölmeyin” diyen herkese, siz de çevrenizi ikna edin, oylar bölünmesin ve tek adam rejiminin karşısında ortak aday Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verin diyoruz. Biz kimden oy bölüyoruz? CHP’den mi? Kısmen ama biz AKP-MHP’den de oy bölüyoruz. Yıllardır verilen emanet oyları geri alıyoruz.

Hiçbir yerde oylar boşa gitmez. Bir ilde TİP’e oy attınız, milletvekili çıkaramadı mı? Türkiye’de TİP’in oyu artmış olur. 30 günde elimizden geleni yapacağız. Bize oy verecek tüm yurttaşlara şimdiden, yuvanıza hoş geldiniz” diyoruz.

 



Anahtar Kelimeler: TEKİRDAĞ ADAYLARINI TANITTI

KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU