TMS KAPAKLI ŞUBE BAŞKANI ÖZDEN YENİDEN SEÇİLDİ

TMS KAPAKLI ŞUBE BAŞKANI ÖZDEN YENİDEN SEÇİLDİ

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi’nde Özden yeniden başkan seçildi.

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi’nin 2’inci Olağan Genel Kurul toplantısı bugün gerçekleştirildi. Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ’ın da katıldığı kongrede, mevcut şube başkanı Günay Özden, yeniden başkanlığa seçildi.

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi’nin 2’inci Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Kapaklı Business Express Otel’de Cumartesi (Bugün) saat 10.00’da başlayan kongreye Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Metal Genel Merkez yöneticileri, STK temsilcileri ve sendika üyesi işçiler katıldı.

EMEĞİN SÖMÜRÜLMEMESİNİ İSTİYORUZ

Genel kurulda konuşan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, şunları kaydetti: “Önceki kongrenin ardından Kovid salgını yaşadık. Salgın döneminde ülkemiz daha neyle karşılaştığının farkında değilken, saygıdeğer Genel Başkanımızın öngörüsü sayesinde, işveren kuruluşu MESS ile bir protokol imzalandı. Bu protokol sayesinde arkadaşlarımız işten çıkarılma korkusu olmadan, maddi anlamda bir kayıp yaşamadan rahat bir nefes aldılar. Salgının ardından başlayan çip krizi, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, enerji krizi, hammadde tedarikinde ortaya çıkan problemler, işyerlerinde sorunları daha da artırdı, ekonomik kriz daha da derinleşti. Ülkemizde yaşanan bu ekonomik krizden en başta emekçiler olarak biz etkileniyoruz. İşsizlik tehlikesi, yüksek enflasyonla birlikte düşen alım gücü yetmiyormuş gibi bir de vergideki adaletsizlik nedeniyle, yaşamımızı sürdürmekte zorlanıyoruz. Anayasamıza göre az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerekirken bir de dolaylı vergilerle emekçinin beli daha da bükülüyor. Biz her türlü koşulda tezgahının başında üreten emekçiler olarak Genel Başkanımız sayın Pevrul Kavlak’ın da dediği gibi krizsavar değiliz ve sebebi olmadığımız krizin mağduru da olmak istemiyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu zorlu yılın ardından ülkemiz refah içinde yarınlara ancak ve ancak üretmekle ulaşacaktır. Ülkemizin yönetiminde sorumluluğu olanların, vergide ve milli gelir dağılımında adil olmasını, emeğin sömürülmemesi, emekçinin hakkının yenmemesi ve özgürce örgütlenebilmesi için önümüze çıkan engelleri kaldırmak adına gerekli adımları atmasını temenni ediyorum.”  

SENDİKAL MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Sendikasız işçi kalmaması için mücadele verdiklerini belirten Özden, “Bizim amacımız işçi sınıfının sömürülmesine karşı durmaktır. Alın teri ile geçinen emekçinin ürettiğinden hakça payını alması için bölgemizde metal işkolunda faaliyet gösteren sendikasız tek bir işçi kalmayana dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemizde bazı işverenler unutuyor ama biz yine tekrarlıyoruz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki Biz Türk Metal’iz. Kırılmayız, bükülmeyiz, yılmayız, yorulmayız ve vazgeçmeyiz. Durmak nedir bilmeyiz. İnadına örgütleneceğiz, örgütleneceğiz, örgütleneceğiz.” diye sözlerini tamamladı.

Kongrede konuşan Genel Başkan Yardımcısı Uysal Altundağ, ise MESS ile yapılan görüşmeleri anlattı.  Altundağ, “Sendikamızda örgütlü yaklaşık 150 bin metal emekçisi adına işveren sendikası MESS ile Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerini yürütüyoruz. 31 Ağustos günü yürürlük tarihi sona eren sözleşme için yaz aylarında çalışmalara başladık. Hem Genel Merkezimizin bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma ve Eğitim Merkezimiz hem de özel bir şirket aracılığıyla üyelerimize anket uyguladık. Daha sonra Genel Başkan Yardımcıları olarak bölgelerde temsilci arkadaşlarımızla bir araya geldik. Arkadaşlarımızın taleplerini topladık. Bu talepleri taslağımıza yansıttık, MESS’e sunduk ve müzakere sürecine başladık. TMS ve MESS arasında 26 Eylül 2023 günü başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 22 Kasım 2023 günü uyuşmazlıkla sonuçlandı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 5 oturumda, 46 ana madde, 5 ek madde ve 3 geçici madde olmak üzere toplam 54 madde ve sözleşmenin eki niteliğindeki 1 yönetmelik üzerinde anlaşma sağlandı. Görüşmelerde 33 ana madde, 47 ek madde ve 3 geçici madde olmak üzere toplam 83 madde ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamadı. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta geliyor.” Dedi.

Daha sonra kongrede Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram ile Hema Endüstri işyeri Genel Müdürü Erdal Deniz de birer konuşma yaptı. Daha sonra seçime geçildi. Tek aday ve liste ile gidilen seçimde Şube Başkanı Günay Özden bir kez daha seçildi.  



KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU