TÜRK METAL’DEN İLK BÜYÜK EYLEM…

TÜRK METAL’DEN İLK BÜYÜK EYLEM…

Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonuçsuz kalması sonrasında, Türk Metal Sendikası’nın, fabrikalarda başlattığı eylemlerin ardından ilk büyük eylemini Kocaeli’nde on binlerce işçinin katılımıyla gerçekleştirdi.

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayicileri İşverenleri Sendikası (MESS) arasında 12 Ekim 2021 günü başlayan ve 130 bin işçiyi ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin grev kararıyla sonuçlanmasının ardından eylemler devam ediyor.

Türk Metal üyesi yüz bine yakın emekçi Kocaeli’nde bir araya geldi. Türk Metal’in düzenlendiği ilk büyük miting bugün İzmit’te yapılmış oldu. İşçiler, MESS’in yüzde 17’lik zammını protesto etmek amacıyla alanlara çıktı. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “On binlerle Kocaeli’den sesleniyoruz. Bilmeyenlere, görmeyenlere sesimizi duymayanlara olanca gücümüzle bağırıyoruz. Eylemse eylem, grevse grev. Nedeni olmadığımız bir sorunun mağduru olmak istemiyoruz” dedi.

Kavlak, TÜİK'in enflasyon hesaplamasının gerçeği yansıtmadığını da dikkat çekerek şöyle konuştu: “Yahu el insaf! Siz bu verileri nereden alıyorsunuz? Söyleyin de biz de oradan alışveriş yapalım. İlan ettiğiniz o gerçek dışı rakamlar, sözleşme masasında bizim karşımıza çıkıyor. Sizin ilan ettiğiniz o gerçek dışı rakamlar yüzünden bizim soframızdaki ekmeğimiz küçülüyor. Biz fakirleşiyoruz” dedi.

Diğer yandan, işçiler “Ölümüne çalıştık, kazanacağız, zafer direnen emekçinin olacak” sloganı attı.

Tekirdağ’dan Türk Metal Sendikası Çerkezköy ve Kapaklı Şubeleri’nden de işçilerin katıldığı miting sonunda şarkıcı Kıraç da konser verdi.

MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamına giren iş yerleri arasında, önemli sanayi kuruluşlarından Renault, Mercedes, MAN, Türk Traktör, Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Bosch, Otokar ve bunların yan sanayileri yer alıyor.



Anahtar Kelimeler: METAL’ BÜYÜK EYLEM…

İSTİHDAM ORANI EN YÜKSEK BÖLGE TRAKYA OLDU

ÇTSO MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAPAKLI’YA DEV SPOR YATIRIMI

ENFLASYON YÜZDE 67 OLARAK AÇIKLANDI

ÇTSO’DA TEDARİKÇİ GÜNLERİ PROGRAMI DEĞERLENDİRİLDİ