TÜRK METAL’İN İNAN MAKİNA’DAKİ DİRENİŞİ DEVAM EDİYOR

TÜRK METAL’İN İNAN MAKİNA’DAKİ DİRENİŞİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi tarafından sendikaya üye olduklarından dolayı işten çıkarılan işçiler için yapılan eylemler beşinci gününde de devam ediyor.

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesine üye olan İNAN MAKİNA San. ve Tic. A.Ş. fabrikasında çalışan işçileri fabrika yönetimi geçtiğimiz günlerde işten çıkardı. Sendika haksız yere işten çıkarılan işçiler için fabrika önünde gerçekleştirdikleri eylemin beşinci gününde de mücadelesini sürdürüyor.

Sendika, beş gündür değindikleri konuları her seferinde yineleyip işverenler ve patronlara çağrılarını sürdürerek işten çıkarılan fabrika işçilerini yalnız bırakmadı. Bu haksızlık mücadelesinde her çalışanın sendikaya üye olma hakkının olduğunu savunan eylemciler yaptıkları konuşmalarda tepkilerini dile getirdi. Türk Metal Şube Başkanı Murat Koçak, mücadele ile iglili şunları kaydetti:

İNAN MAKİNA'DA ÇALIŞAN EMEKÇİLER TÜRK METAL'DE BULUŞUYOR

‘’Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubemiz olarak teşkilatlanma faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz İNAN MAKİNA'DA çalışma koşullarını ve şartlarını maddi ve manevi olarak iyileştirmek isteyen üyelerimize destek olmak için 5. günde de fabrika önünde eylemlerimizi sürdürdük. İşverenlere, patronlara çağrımızı yineliyoruz. Anayasa ile korunan "Sendikaya Üye Olabilme Hakkı"na saygı duyun, İşçileri ekmeğinden etmekle tehdit etmeyin. Üreten ve fabrikasına kazandıran İnan Makina işçilerimiz Sendikamıza üye olarak artık kazanmak istiyor. Bizlerde Türk Metal Sendikası ailesi olarak sendikalaşma yolunda kararlı adımlarla yürüyen İnan Makina emekçilerimize selamlarımızı ve muhabbetlerimizi iletiyoruz. Zafer sendikasına inanan, inandığı yolda dimdik yürüyen emekçilerin olacak.’’



KAYMAKAM GÜRDAL’DAN FİRMA ZİYARETİ

KAPAKLI OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI VE SANAYİCİ BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BAŞKAN YÜCEER’DEN TESKİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

KAZAK GÖLÜ'NDE BULUNAN KAFEDE KORKUTAN YANGIN

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISI YAPILDI