UZMANLAR UYARDI: AVRUPA'NIN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ SU KRİZİ, TÜM DÜNYA RİSK ALTINDA

UZMANLAR UYARDI: AVRUPA

Uydu verileri, 2018 ve 2019'un yaz aylarında Orta Avrupa'da çarpıcı bir su sıkıntısının başladığını gösteriyor.

Avusturya'daki Graz Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, kıtanın yeraltı su kaynaklarının durumunu incelemek için Dünya'nın yörüngesinde dönen Tom ve Jerry adlı iki uydudan gelen verileri analiz etti.

Uydu verileri, 2018 ve 2019'un yaz aylarında Orta Avrupa'da çarpıcı bir su sıkıntısının başladığını gösteriyor. Bilim insanları, Avrupa'nın yeraltı suyu rezervlerinin kuruması nedeniyle ‘yıkıcı bir kuraklığın eşiğinde olduğunu’ söylüyor. Avrupa Birliği Copernicus İklim Değişikliği Servisi'ne göre, kıtadaki sıcaklıklar son 30 yılda küresel ortalamanın iki katından fazla arttı. 

AVRUPANIN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ SU TASARRUFU

Bunun yanı sıra yaz ayları yaklaşırken Avrupa'nın en önemli gündemlerinden biri su tasarrufu olabilir. İklim uzmanları, küresel ısınma nedeniyle yazların daha sıcak geçmesinin, 2018'den bu yana yüzey ve yeraltı sularının seviyesinde büyük bir düşüşe neden olduğunu defalarca açıklamıştı. Uzmanlar, Avrupa'nın bir su felaketinin eşiğinde olduğunu ve bunun yaban hayatını, habitatları ve tarımı şimdiden etkilediğini bildirdi.

 

 



KIRKLARELİ’NDE KAÇAKÇILIK OPERASYONU: 11 GÖZALTI

GÖKTAŞI DÜNYA'YA ÇARPABİLİR

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKALARINDAN BİRİ ÇÖKTÜ: TEHLİKE KAPIDA

KATİL BALİNA 17 KÖPEKBALIĞINI TEK SEFERDE AVLADI

ABD İSTİHBARATI AÇIKLADI: COVİD-19 İNSAN ÜRETİMİ OLABİLİR