Tekirdağ

Tekirdağ Haberleri

VALİ SOYTÜRK’TEN SARAY ÇIKARMASI

VALİ SOYTÜRK’TEN SARAY ÇIKARMASI

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Saray ilçesinde bir dizi ziyaret ve denetimler gerçekleştirdi.

Saray İlçesi’nde ziyaret ve denetimlerde bulunan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’e Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve ilçe protokolü eşlik etti.

VALİ SOYTÜRK SARAY BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ilk olarak Saray ilçesi ziyareti kapsamında Saray Belediyesi'ni ziyaret etti. Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve belediye personeli tarafından karşılanan Vali Soytürk, ardından Başkan Taşyasan ve belediye yetkilileri ile bir süre görüştü. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Saray Belediye Başkanı olarak seçilen Abdül Taşyasan’a yeni görevinin hayırlı olmasını temenni ederek başarılar diledi.

KÜLTÜR VARLIĞI OLARAK TESCİL EDİLEN BİNADA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Saray ilçesine ziyareti kapsamında  Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından kültür varlığı olarak tescil edilen binada incelemelerde bulundu. Bina çevresini gezen Vali Soytürk, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan’dan yapı hakkında bilgi aldı.

VALİ SOYTÜRK OKUL ARSASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Recep Soytürk, Hayırsever İş İnsanı Zeki Algur tarafından yaptırılacak olan okulun arsa alanını ziyaret etti. 24 derslikli olması planlanan okulun arsasında incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette Vali Söytürk’e Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve ilçe protokolünün yanı sıra Hayırsever İş İnsanı Zeki Algur ile ailesi de eşlik etti.

VALİ SOYTÜRK ÖĞRENCİLERLE DERS İŞLEDİ

Vali Recep Soytürk, ardından Tarihi Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret etti. Okulda bir sınıfın dersine katılan Vali Soytürk, öğrencilerle sohbet etti. Ardından öğrencilere matematik sorusu sorarak öğrencilerle birlikte ders işledi. Akabinde öğretmenler odasına geçen Vali Soytürk, Hayırsever Zeki Algur ve ilçe protokolü ile bir süre sohbet etti. Günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından ziyaret sona erdi.

YAPIMI DEVAM EDEN OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tekirdağ Valisi Soytürk, Saray ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan Atatürk Ortaokulunu ziyaret etti. Yapım süreci devam eden okulu gezerek incelemelerde bulunan Vali Soytürk, yetkililerden bilgi aldı. Yapımı sona erdiğinde Saray ilçesinde derslik ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak olan Atatürk Ortaokulu’nun 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na yetiştirilmesi planlanmaktadır.

KÜÇÜKYONCALI MAHALLE KÜLTÜR EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Vali Soytürk, ayrıca Küçükyoncalı Mahalle Kültür Evi’nde kursiyerlerle bir araya geldi. Geleneksel Türk motifleri modernize ederek el dokumaları üretilen Kültür Evi’nde kursiyer kadınlarla sohbet eden Vali Soytürk, el dokuması ürünler hakkında bilgi aldı. Ardından kursiyer kadınların sorun ve taleplerini dinledi.

SARAY İLÇESİNDE VATANDAŞLA BULUŞMA TOPLANTISI

Tekirdağ Valisi Soytürk, daha sonra Vatandaşla Buluşma Toplantısı kapsamında Saray ilçesi Küçükyoncalı ve Büyükyoncalı Mahallelerinde mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri ile bir süre sohbet eden Vali Soytürk, mahalle sakinlerinin sorun, talep ve beklentilerini dinledi. Çözüm için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

VALİ SOYTÜRK’TEN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Son olarak, Vali Recep Soytürk, Saray ilçesine ziyaretleri kapsamında son olarak 27 Şubat 2020 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde Şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara’nın ailesini ziyaret etti. Şehit ailesi ile yakından ilgilenen Vali Soytürk, hal ve hatırlarını sorarak bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Vali Soytürk “Şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin geride bıraktığı aileleri, çocukları ve yakınlarına şehitlerimizin bize emanetidir. Bu bakımdan şehit aileleri bizim baş tacımızdır.“ dedi.



Anahtar Kelimeler: SOYTÜRK’ SARAY ÇIKARMASI

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇEVREYE DUYARLI TEMİZ ENERJİ PROJELERİ

SPOR YAPARAK DERSE GİRİYOLAR

BAŞKAN CANDAN YÜCEER, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

ÇERKEZKÖY’DE FECİ KAZA: KIRMIZI IŞIKTA DURAN OTOMOBİLİN ALTINA GİRDİ

EMLAK, İLAN VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ 1’İNCİ TAKSİT ÖDEMESİNDE SON GÜN 31 MAYIS