VALİ YILDIRIM SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI: SON NEFESLERİNE KADAR MÜCADELE ETTİLER

VALİ YILDIRIM SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI: SON NEFESLERİNE KADAR MÜCADELE ETTİLER

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümünde Sarıkamış Şehitlerini yayımladığı mesaj ile andı.

1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars’ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin askerimiz şehit oldu. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Sarıkamış Şehitlerini yayımladığı mesaj ile andı. 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıldönümünde Sarıkamış Şehitlerini yayımladığı mesaj ile andı. Kahraman ecdadımızın, dayanılmaz bir soğukta üstün bir cesaret örneği sergileyerek son nefeslerine kadar mücadele ettiğini ifade eden Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım şunları kaydetti: 

78 BİN ASKERİMİZ VATAN UĞRUNA ŞEHİT OLMUŞTUR

"Birinci Dünya Savaşı sırasında, bütün bir bölgeyi düşman işgalinden kurtarmak için gerçekleştirilen Sarıkamış Harekatı’nda 60 bini donarak olmak üzere 78 bin askerimiz vatan uğruna şehit olmuştur. Dayanılmaz bir soğukta üstün bir cesaret örneği sergileyerek tereddüt etmeden son nefeslerine kadar mücadele eden kahraman ecdadımız, hatıralarıyla yüce Milletimizin gönlünde hak ettikleri yeri almışlardır.          

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZDEN ALDIĞIMIZ İLHAMLA

Bugün bizler Millet olarak kahraman Şehitlerimizden aldığımız ilhamla, Vatanımızı ve Devletimizi her türlü işgal, tehdit ve darbe girişimine karşı canımız pahasına koruduk ve korumaya devam ediyoruz. Bu vesileyle, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Mehmet Akif Ersoy: ‘Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.’ Cennet mekan Mehmetçiklerimizin ruhları şad olsun."

 



TEKİRDAĞ’DA DEV OPERASYONDA 50 KİŞİ TUTUKLANDI

BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI