Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

VEDA ÇERKEZKÖY’DE SAHNELENDİ

VEDA ÇERKEZKÖY’DE SAHNELENDİ

‘Veda’ isimli tiyatro oyunu Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

Çerkezköy Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Veda’ isimli tiyatro oyunu izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen iki perdelik ‘Veda’ isimli tiyatro oyununu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Meclis Üyesi Gökay Keleşoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Gizem Tuna ve salonu dolduran tiyatro severler izlerken, usta tiyatro sanatçısı Nevra Serezli sahne performansı ile herkesi kendine hayran bıraktı.

 ÇERKEZKÖY BELEDİYE BAŞKANI VAHAP AKAY: ‘’HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Ünlü yazar Ayşe Kulin’in aynı adlı romanından Nedim Saban tarafından sahneye uyarlanan ‘Yaban’ adlı tiyatro oyununu büyük bir beğeni ile izlediklerini belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Başta ünlü tiyatro sanatçısı Nevra Serezli olmak üzere tüm ekip arkadaşlarına böyle güzel bir oyunda Çerkezköy halkı ile buluştukları için teşekkür ediyorum. Çerkezköylü hemşerilerime de bizi kültür ve sanat etkinliklerinde hiçbir zaman yalnız bırakmadıkları için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 BAŞKAN AKAY: ‘’KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK’’

10 yıl boyunca Çerkezköy’de kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görev başladığımız 2014 yılından bu yana Çerkezköy’de kültürel ve sanatsal aktivitelere ağırlık verdik. Bu süreçti yüzlerce tiyatro oyununu, sanatçıyı hemşerilerimizle buluşturduk. İnşallah bu aktivitelerimiz yeni dönemde artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

VEDA OYUNU'NUN ÖZETİ

İki perdelik oyunda, usta tiyatro sanatçısı Nevra Serezli, alışılmamış bir deli saraylı kompozisyonuyla öne çıktı. Genç oyuncu Leyla Feray da, yasak bir aşkın kahramanı olarak öne çıktı. Fatih Gülnar'ın bir Cumhuriyet Aydını, Aziz Sarvan'ın, Kulin'in dedesi Ahmet Reşat'a hayat verdiği otobiyografik roman, yazarın Osmanlı'nın son maliye nazırı olan dedesinin öyküsü, Kurtuluş Savaşı yılları ve Cumhuriyet'in Kuruluşu sımsıcak bir konak ve aşk hikayesi olarak anlatıldı. Eylül Gürcan ve Ayşe Ayter gibi ödüllü tasarımcıların imza attığı oyunda, ayrıca Meral Asiltürk, Alişan Özkan, Zeynep Sevi Yılmaz, Gizem Nur Topaloğlu ve Gizem Çayhanoğlu da rol aldı.

 



Anahtar Kelimeler: ÇERKEZKÖY’ SAHNELENDİ

SARAY BELEDİYESİ 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ’NE YOĞUN İLGİ

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUK ŞENLİĞİ

SARAY BELEDİYESİ’NDEN KÜÇÜKLERE BÜYÜK EĞLENCE

KAPAKLI’DA 23 NİSANLA BERABER RENKLİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

ÇERKEZKÖY’DE 23 NİSAN ŞENLİKLERİ