VELİKÖYLÜ SANAYİCİ YOLLARDAN ŞİKAYETÇİ…

VELİKÖYLÜ SANAYİCİ YOLLARDAN ŞİKAYETÇİ…

Veliköy Sanayicileri yollardan dert yanıyor….

Veliköy OSB’de faaliyet gösteren fabrika sahipleri yollarından dert yanıyor. SP’den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayı olan Gülsün Alüminyum Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı sanayici İsmail Birgül, Veliköy OSB’nin yollarından şikayetçi oldu, dert yandı.

Gülsün Alüminyum Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Birgül, “Burada sorunlarımız bir türlü çözülmüyor. Yollarımız bozuk. OSB’deki arkadaşlara sorduğumuzda bize izah ettiler. Bakanlıktan ödenek geleceğine dair söz verilmesine rağmen ödenek çıkmadığı için yollarımız yapılmıyor.” dedi.

OSB’YE ÖDENEK GELMEDİ

Yolların sanayiciye büyük zorluk çıkardığını vurgulayarak bir an önce belediyeler ya da genel yönetim tarafından el atılmasını isteyen sanayici İsmail Birgül, “Veliköy OSB’de iş adamlarımız, servis araçlarımız ve işçilerimiz de büyük sıkıntı yaşamaktadır. Bu sorunlar belediye, devlet ve OSB’lerin bir araya gelmesiyle çözülebilir. Veliköy OSB’de 149 işletme bulunmaktadır. Bunun 40’a yakını belediyeye ait yerde, 100’ün üzerindeki işletme ise OSB sınırlarında. OSB’nin de bütçesi yok. Bu sorunlarla OSB’nin eli kolu bağlanmış ve ödenek gelmediği için de yapamıyor. OSB yönetimi ile istişare yapıp sorunlarımızı dile getirdik. 150 işyerinin olduğu OSB’nin ambulansının, kepçesinin, itfaiye aracının olmaması ise tehlikenin boyutunu ortaya koyuyor. Kısa bir süre önce bir fabrikamızda patlama yaşandı herkes biliyor. Çevre ilçelerde ekipler gelmeseydi büyük sıkıntılar yaşayabilirdik. Bizler sanayiciler olarak çözüm istiyoruz. Belediyeler, OSB’ler ve Sanayi Bakanlığı yetkilileri iş adamları ile ortak istişarede bulunabilir. Bunun örneklerini Konya, Adapazarı ve Gebze’de gördük. Patates tarlasına dönen yollarda araçlarımız batıyor. Aday adayı olarak bu sorunu her zaman gündeme getireceğim.”

 

 

 



TEKGENÇFEST BOYUNCA İLÇELERE ULAŞIM ÜCRETSİZ

KAYMAKAM GÜNLÜ’DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BÜYÜKŞEHİR'İN GÜÇLÜ VE MODERN ULAŞIM HİZMETLERİNE YÖNELİK STRATEJİK PLANI HAZIR

KUSURLU SÜRÜCÜLERE 113 BİN LİRA CEZA

TSK'DAN ANLAMLI ETKİNLİK