YAPAY ZEKA AVUKATLARIN İŞLERİNİ ELLERİNDEN ALABİLİR: İLK KEZ SANIK AVUKATI OLACAKTI

YAPAY ZEKA AVUKATLARIN İŞLERİNİ ELLERİNDEN ALABİLİR: İLK KEZ SANIK AVUKATI OLACAKTI

İlk kez sanık avukatı olmaya hazırlanan yapay zekaya insanların işlerini çalmaya başladı iddiası ile tehdit yağdı.

ABD'de şubat ayında görülecek bir trafik cezası davasında tarihte ilk kez sanık avukatı olmaya hazırlanan yapay zekaya insanların işlerini çalmaya başladı iddiası ve cevapları analiz edebilme yeteneği nedeniyle türlü tehditler yağdı. 

DoNotPay adlı bir teknoloji şirketinin tasarladığı aracın, mahkemeye çıkacak sanığa duruşma esnasında kulaklık aracılığıyla danışmanlık yapması bekleniyordu. Şirketin CEO'su Joshua Browder, haber duyuldukça firmaya kızgın mektupların yağmaya başladığını öne sürdü. 

YAPAY ZEKA MAHKEMEDEKİ ARGÜMANLARI DİNLEYEBİLİR

İddiaya göre yapay zekanın mahkemedeki argümanları dinleyeceği ve sanığın verebileceği en iyi cevapları analiz edeceği haberi, birçok eyalet barosunda huzursuzluk oluşturdu. "Birden fazla eyalet barosu bizi tehdit etti" diyen Browder, şu ifadelerde bulundu: “İçlerinden biri, bölge savcılığına sevk edilmemizin ve soruşturulmamızın, hatta hapis cezası almamızın mümkün olacağını söyledi.”

ABD merkezli haber kurumu NPR'nin haberine göre, Browder'a uygulamanın izinsiz olduğu ve bazı eyaletlerde 6 altı aya kadar hapis cezası alabileceği aktarıldı. Teknoloji CEO'su, "Hapis cezası vermeseler de cezai kovuşturma tehdidi vazgeçmemiz için yeterli oldu" diye konuştu. Geri adım atmasına rağmen Browder, bu kuralların yapay zekayı uzun süre engelleyemeyeceğini söylüyor.

 



BÜYÜKELÇİ’DEN VALİ SOYTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ULAŞIM KARTLARINDA ONLİNE VİZELEME DÖNEMİ

BOSTAN FİDELERİ DEVLETTEN

VALİ SOYTÜRK TEMSİLİ ASKERLİK YEMİN TÖRENİ’NE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KÖPRÜ VE MENFEZLER YENİLENİYOR