YÜZDE 150 ALANLAR VARKEN YÜZDE 80’E SEVİNMEMİZİ İSTİYORLAR!

YÜZDE 150 ALANLAR VARKEN YÜZDE 80’E SEVİNMEMİZİ İSTİYORLAR!

Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş çalışanları imzalan toplu sözleşmenin yüzde 80 bile zam getirmediğin belirtirken, yüzde 157 zam alan TMS işçilerini örnek gösterdi.

Çerkezköy Belediyesi’nin toplu iş sözleşmesi sonrası en düşük Personel A.Ş çalışanı maaşı 30 bin TL’ye yükseltilirken, bazı çalışanlar verilen zammın yüzde yüz bile olmadığını öne sürerken, yüzde 150 zam alan fabrika işçilerini örnek gösterdi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bugün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla toplu iş sözleşmesinin imzalandığını duyururken, en düşük Personel A.Ş çalışanının maaşının ise 30 bin TL olduğunu belirtmişti. DİSK ile yapılan davullu zurnalı sözleşmenin ardından Belediye Başkanı Vahap Akay, “Çalışanlarımızın emeğini ve alın terini enflasyona ezdirmeyerek imzalamış olduğumuz Toplu İş Sözleşmemizin tüm emekçilerimize ve ailelerine hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını dilerim.” derken, bazı işçilerden itiraz geldi.

FABRİKA İŞÇİLERİNDEN NEYİMİZ EKSİK!

Trakya Flaş Haber’e ulaşan Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş çalışanı bazı personel, imzalanan toplu sözleşmenin sevinç gösterileri ve davul zurna çalacak kadar bir olay olmadığını söylerken, “Hepitopu yüzde 78’lik bir zam aldık. Türk Metal Sendikası işçileri için yüzde 157 zamla sözleşme imzalıyor. Bizim fabrika çalışanı işçilerden neyimiz eksik? DİSK ve Çerkezköy Belediyesi, enflasyonu Türk Metal Sendikası kadar iyi hesap edemiyor mu? Bu sendika üyelerini enflasyona ezdirmezken, biz yüzde 78 zam alırken, sevinecek miyiz? Gerçek enflasyon yüzde 200’lere doğru giderken, yüzde yüz dahi zam alamadık.” diye dert yandılar.

Çerkezköy Belediyesi’nde en düşük maaşın 17 bin TL olduğunu verilen zamla birlikte bu rakamın 30 bin TL’ye çekildiğini hatırlatan Personel A.Ş’nin bazı çalışanları, “Biz en azından yüzde 100 zam artı yemek ve yol beklerken, yüzde 80 bile zam verilmedi. Üstelik yemek ve yol da bu 30 bin TL içinde. 3 bin yemeğe 1500 TL’de yola çıkarsanız. Maaşımız geliyor 25 bin liraya. Bu mu davul zurna çalınacak kadar bir yaşam standardı. Lütfen kamuoyu bunları bilsin. Davul zurnalık bir zam almadık. En azından 34 bin TL yani yüzde 100 zam artı yemek ve yol olması lazımdı.” diye konuştular. 



KANLI DOKTOR ÖNLÜĞÜYLE EYLEM YAPTILAR

KADIN FUTBOL TAKIMINDAN BAŞKAN ÇETİN’E ZİYARET

BAŞKAN TAŞYASAN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

TEKİRDAĞ'DA TRAFİK KAZASI KAMERALARA YANSIDI

TEKİRDAĞ'DA GEÇEN YIL 12 BİN 306 BEBEK DOĞDU