ZİRAAT ODASI BAŞKANI TOPRAK, ARTIK ADAY OLMUYOR

ZİRAAT ODASI BAŞKANI TOPRAK, ARTIK ADAY OLMUYOR

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, düzenlediği basın toplantısında yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çerkezköy Ziraat Odası'nda bir basın toplantısı düzenledi. Yeni dönem de göreve devam etmeyeceğini açıklayan Başkan Toprak, yapılacak olan seçimlerin ve seçilecek başkanın bölgeye hayırlı olmasını diledi.

TARIMDA BAŞARILI OLAMIYORUZ

Basın toplantısında aday olmayacağını açıklayan Başkan Toprak, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Tekirdağ’da 8 farklı ilçede ziraat odası olduğunu söylerken, bu ilçeler arasında ekonomik potansiyeli en yüksek olan ilçelerden birinin Çerkezköy olmasına rağmen bölgenin tarımda başarılı olamadığını ifade etti.

Ziraat Odası'nda 4'üncü dönemini tamamlayıp, toplam da 16 yıl başkanlık yapan Hasan Toprak şunları kaydetti:

GENÇLER TARIMI TERK ETTİ

“Çerkezköy ve Kapaklı’nın korkunç bir şekilde sanayileşmesi ve gençlerin askerden gelir gelmez bir fabrikaya girip çalışması, tarımı terk etmesi nedeniyle bu bölgede tarım çok geri kaldı. Benim başkan olarak en büyük sıkıntım bu oldu. Sattığımız ürünler ile odayı ayakta tutmaya çalıştık. Bu odanın tabelasını indirmemek için elimden geleni yaptım. Maaş almadan çalıştım. 

DEVLETLER TARIMA YÖNELMEK ZORUNDA KALACAK

Toplam 3 bin üyemiz var. Fakat aktif çiftçilik yapan üye sayımız 700 – 800 civarında. 15 yıl önce 300 bin dekar ekilen arazimiz vardı. 25 – 30 bin civarında sanayileşmeden dolayı kayıp yaşandı. Şu an 250 – 270 bin dekar arası arazimiz var. 593 Kapaklı’da, 384 ise Çerkezköy'de toplam çiftçimiz var. Çalıştığımız dönem boyunca hep çiftçimizin yanında olduk. Başka derdimiz olmadı. Umarım bundan sonra tarım için her şey daha iyi olur. Tarım çok önemli. Bir süre sonra tüm devletler tarıma yönelmek zorunda kalacak.”

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, basın toplantısından sonra gazeteciler ile hatıra fotoğrafı çektirerek, helalleşti.



Anahtar Kelimeler: ZİRAAT ODASI BAŞKANI TOPRAK ARTIK OLMUYOR

GENÇLER, TEK GENÇ FEST İLE COŞACAK

BAŞKAN YÜCEER HIZ KESMİYOR

TÜİK’DEN AİLE HAFTASI’NA ÖZEL TEKİRDAĞ’DAKİ AİLE ORANLARI

VALİ SOYTÜRK KÜRESEL SİYONİZM VE GAZZE KONFERANSI’NA KATILDI

LİSELİ KIZLARDAN AYRIŞTIRAN LAVABO TASARIMI