ZÜMBÜL DUYURDU: FIRINCILARA GIDA EĞİTİMİ…

ZÜMBÜL DUYURDU: FIRINCILARA GIDA EĞİTİMİ…

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında protokolle ilgili esnafa bilgiler verdi.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, ‘Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında ‘Ekmek Hijyeni Eğitimleri Protokolü’ imzalandığını duyurdu. Protokol kapsamında ise tüm katılanlara, ‘Temel Gıda Hijyen Eğitimi’ verilecek.

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Zümbül, fırıncılara yönelik Tarım Orman Bakanlığı ile Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokolle ilgili açıklamalarda bulundu. Zümbül, protokol kapsamında tüm katılımcılara ‘Temel Gıda Hijyen Eğitimi verileceğini hatırlatarak şunları kaydetti:

YÖNETMELİK GEREĞİ…

“Eğitimlerde; Ekmek ve Ekmek Çeşitleri İle İlgili Gıda Mevzuatı’ konusu, Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü personeli tarafından diğer konular iste Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından sağlanacak eğiticiler tarafından verilecektir.   Protokolün yasal dayanağı; ‘Gıda Hijyeni Yönetmeliği‘nin 21 inci maddesi ve (TGK - Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nin 2 numaralı ekinin 10 uncu maddesidir. 2012 yılından bugüne kadar her 5 yılda bir yenilenen protokol gereği; fırınlarımızda; üretim, dağıtım ve satış aşamalarında çalışan tüm personelin, işyerlerinin bağlı bulunduğu odaları kanalıyla bu eğitimlere katılmaları gerekmektedir. 

İDARİ PARA CEZASI

Tarım ve Orman Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri tarafından fırınlarımızda yapılan denetimler sırasında, çalışanların bu eğitime katılmadıklarının tespit edilmesi halinde; fırın sahibi gerçek ya da tüzel kişilere, 2024 yılı itibariyle; 5996 sayılı Kanunun 41 inci maddesinin 1 inci fıkrasının ( a ) bende gereği; 72.149 TL idari para cezası uygulanacaktır. 

HER İKİ BELGEDE ZORUNLU

Bu nedenle tüm fırın işverenlerinin; bağlı oldukları odaları ile irtibata geçerek, çalışanlarının bu eğitimi almaları konusunda, belgelerle ilgili odaya müracaat etmeleri gerekmektedir. Halk eğitim tarafından verilen belgeler farklı belgeler olup, her iki belgenin alınması zorunludur.”



HALK EKMEĞİ BÜFESİ 3 GÜNDÜR KAPALI

KAYMAKAM ÖZSOY’DAN ÇTSO’YU ZİYARET

MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TÜRK METAL’DEN EYLEM GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ İNAN MAKİNA’YA SERT TEPKİ

DEPO OLARAK KULLANILAN ÇATI KATINDA YANGIN