Gülşah GÜLKAN


BU HAFTA İLGİNÇ ŞEYLER VAR!

ŞEHİR AJANDASI


Her ne kadar resmi olarak bahar mevsiminde olsak da maalesef kıştan henüz çıkış yapamadık. Dolayısıyla bütün etkinlik planlarımızı da mutlaka hava durumuna göre yapıyoruz. Cumartesi günü oğlumla sinemaya ve şu sıralar uğrak mekanımız olan kütüphaneye gittik, dopdolu bir gün geçirdik. Fakat Pazar günü çok yorgun olduğu için evden dışarı çıkmak istemedi, biz de bu sefer sinemayı eve getirdik. 

Mutlaka duymuşsunuzdur, önümüzdeki aylarda ABD yapımı ünlü animasyon filmi Çılgın Hırsız serisinin 4. filmi vizyonda olacak. Biz de hem izlediklerimizi hatırlayalım hem de evde sevdiğimiz bir yapımı izleyebilelim diye Çılgın Hırsız serisine baştan başladık. Ediz çok sevdi ve izlerken de çok eğlendi. Bu sebeple serinin yeni filminin gösterime girmesine haftalar kala kahkahalarla gülmek isterseniz size canı gönülden önerebilirim.

ÇÖLDE VAHA: AĞUSTOSTA GÖRÜŞÜRÜZ

Gelmiş geçmiş en büyük yazarlardan biri olan Gabriel Garcia Marquez’in ölümünden neredeyse on yıl sonra kitaplaştırılan ve dünyayla aynı anda Türkçe olarak da yayınlanan eseri Ağustosta Görüşürüz raflarda yerini aldı. Can Yayınları baskısıyla yayınlanan kitap yaşlılığı, aşkı, ölümü ve gizemi aynı anda okuyucuyla buluşturuyor.

Haberi kültür-sanat platformlarında gördüğüm ilk anda ne kadar heyecanlandığımı anlatamam. En sevdiğim yazarlardan birinin neredeyse tüm kitaplarını okuyup bitirmişken böyle bir sürprizle karşılaşmak eminim benim gibi Marquez seven herkesi çok mutlu etmiştir. Kitabı hemen sipariş edip gelir gelmez okumaya başladım ve Marquez’in neden bu kadar büyük bir yazar olduğunu bir kez daha anladım.

Bu arada yazar her ne kadar tüm dünyada Yüzyıllık Yalnızlık kitabıyla biliniyor olsa da ben size Kırmızı Pazartesi’yi şiddetle tavsiye ederim.

İLLÜZYON GÖSTERİSİ ÇORLU’DA

Çorlu bu kez eğlenceli bir İllüzyon gösterisine ev sahipliği yapıyor. 

23 Mart Cumartesi günü 13:00, 15:00 ve 17:00 seanslarıyla Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde minik misafirlerini ağırlayacak İlluzyon gösterisinin fiyatı ise 120 TL.

DEDEKTİF CONAN: SİYAH DEMİR DENİZALTI 

Dünyanın dört bir yanından mühendisler, Pasifik Şamandırası’nın küresel operasyonu için Hachijo-Jima Adası yakınlarında bir araya gelir. Bu sırada Junior Dedektifler ile adayı ziyaret eden Conan, Almanya'daki Siyah Giyen Adamlar Örgütü'nde bir Europol çalışanının öldürüldüğünü öğrenir. Endişelenen Conan, Pasifik Şamandırası’na gizlice girer ve bir kadın mühendisin örgüt tarafından kaçırıldığını keşfeder. Ai Haibara'nın üzerinde kara bir gölge asılı kalırken, deniz dibinde kederli bir gıcırtı yankılanır.

Çerkezköy Center Sinema’da 12:00 ve 14:15 seanslarıyla vizyona giren animasyon Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı eğlence ve gizemi bir arada yaşamak isteyen tüm minik izleyicileri bekliyor.