Gülşah GÜLKAN


EDİZ GALATA KULESİ’Nİ GÖRDÜ!

ŞEHİR AJANDASI


Havalar her ne kadar hala soğuk olarak seyretse de Edizle benim için bu asla bir engel değil. Hafta sonu Arter’de son zamanlarda en çok görmek istediğimiz ‘’Farz Et ki Yoksun’’ sergisini gezdik. Ömer Koç’un koleksiyonundan  parçaların da yer aldığı sergi hem görsel hem de bütünsel olarak ruhumuzu oldukça doyurdu, İstanbul’a yolu düşen herkese şiddetle tavsiye ederim.

Akabinde Ediz’i İstiklal Caddesi’nde gezdirdim ve olmazsa olmazımız Yapı Kredi Yayınları’nın kitabevine gittik. Çocuk reyonunu kendisi gezdi ve almak istediği kitabı aldı. Sonrasında en yakın kız arkadaşlarımla görüştük ve Ediz çoktandır merak ettiği Galata Kulesi’ni gördü. 

Galata Kulesi’ni görmesi ve sanatla iç içe bir gün geçirmesi Ediz’e bütün yorgunluğunu unutturdu diyebilirim, kısacası her anına fazlasıyla değdi. 

ONE DAY BU KEZ DİZİ OLARAK KARŞIMIZDA

Anne Hathaway ve Jim Sturgess’ı yıllar önce bir araya getiren One Day filmi Netflix’te dizi olarak yeniden hayat buldu.

14 bölümden oluşan ve Emma ile Dexter arasındaki inişli-çıkışlı ilişkiyi konu alan mini dizi adeta ‘’ne yapmak istersen şimdi yap, hayat ertelemeye gelmez.’’ mesajı veriyor. 

David Nicholls'ın çok satan romanından uyarlanan diziyi ben de geçtiğimiz hafta bir çırpıda izleyip bitirdim. Diziyi ve oyunculukları beğenmeme rağmen itiraf etmeyelim ki gözlerim filmdeki Anne Hathaway’ın zarif ve naif güzelliğini aradı. Bu filmi yıllar önce ev arkadaşımla izlemiş dakikalarca ağlamıştık. Sonunu ve her anını bilmeme rağmen farklı bir yorumla izlemek de benim için apayrı bir keyifti.

ARI VIZ VIZ ÇERKEZKÖYLÜ MİNİKLERLE BULUŞUYOR

Yıllardır miniklerin en sevdiği oyunlardan biri haline gelmeyi başlayan Arı Vız Vız yeniden minik hayranlarıyla buluşuyor. 

25 Şubat Pazar günü 13:00, 15:00 ve 17:00 seanslarıyla Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenecek müzikli çocuk oyunu Arı Vız Vız, çocuklarıyla kaliteli bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm ebeveynler için harika bir alternatif.

‘’KRAL ŞAKİR: DEVLER UYANDI’’ VİZYONDA 

Başarılı karikatürist Varol Yaşaroğlu’nun çizimiyle hayat bulan efsanevi çizgi film kahramanı Kral Şakir, ‘’Kral Şakir: Devler Uyandı’’ filminde ailesiyle beraber tarihi bir taşın içinden çıkan kötü savaşçıya karşı dünyayı kurtarmak için teknoloji ve aksiyonu birleştiriyor.

Çerkezköy Center Sinema’da 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 ve 20:00 seanslarıyla sevimli izleyicisiyle buluşan film Kral Şakir ve ailesinin dünyayı kötü niyetli savaşçıdan korumasını heyecan dolu bir dille anlatıyor. Vizyona girer girmez filmin kapısında bittiğimizi söylememe gerek yok sanırım.