Gülşah GÜLKAN


EFSANE GRUP GELİYOR

ŞEHİR AJANDASI


Hiç şüphe yok ki kış mevsiminin en güzel zamanlarını yaşıyoruz. Dışarıda lapa lapa kar yağıyor. Sabah uyandığımda bembeyaz örtüyle ve karın huzuruyla karşılaşmanın sevincini anlatamam size.

Hayatın içinde gerek işlerimizle gerek evlerimizle ve çocuklarımızla o kadar çok meşguluz ki böyle anları gördüğümüzde durup hayata bir ara vermemiz gerektiğini hatırlıyorum.

Biliyorum hepimizin yaşamları saatlerle yarıştığımız pistlere dönüştü ama en azından böyle anları kaçırmadan doyasıya yaşamak da hayata dahil olmalı diye düşünüyorum.

EFSANE GRUP YENİ TÜRKÜ SAHNEDE

Bana Bir Masal Anlat Baba, Telli Telli, Fırtına, Karanfil, Sezenler Olmuş ve Olmasa Mektubun gibi eskimeyen şarkılarıyla gönlümüze taht kuran Yeni Türkü grubu Çorlulularla bir araya geliyor.

13 Şubat Salı günü saat 20:30’da Ünal Baysan Kültür Merkezi’nde sevenleriyle buluşacak grubun enfes konseri Sevgililer Günü için etkinlik önerisi arayanlara harika bir alternatif niteliğinde.

EZGİ’NİN GÜNLÜĞÜ HEPİMİZİ GEÇMİŞE GÖTÜRECEK

Etkinlik önerilerime yine Türk müziğinde apayrı bir yeri olan harika bir grupla devam ediyorum. Çocukluğumuzdan bu yana dillere pelesenk olan şarkılarıyla ve kendine has yorumuyla dinlediğimiz ve çok sevdiğimiz Ezgi’nin Günlüğü Lüleburgazlılarla buluşmak için gün sayıyor.

20 Şubat Salı günü saat 20:30’da Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Cahit Irgat Salonu’nda sahne alacak grup kendisini dinlemeye gelenlerin kulaklarının pasını silecek.

 

SICACIK BİR HİKAYE: PAST LİVES

Dışarıdaki soğuk havaya ve yağan kara inat içinizi ısıtacak bir film önerisi ile geldim. Birbirine büyük bir sevgi ile bağlı Nora ve Hai Sung çocukluk arkadaşıdır ve hayat onları başka yol ayrımlarına sürükler. Buna rağmen aralarındaki sevgi galip gelir ve yıllar sonra tekrar bir araya gelirler. Fakat karşılaştıklarında ikisinin de hayatı çocukluğundaki gibi değildir; değişmiştir ve bu da bazı seçimler yapmalarına sebep olacaktır.

Hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından çok beğenilen ve hikayesiyle kalplere dokunan Past Lives filmini gününü güzelleştirmek isteyen herkese mutlaka öneririm. Filmin bu yıl Oscar Ödüllerine ‘’en iyi film’’ dalında aday olduğunu da eklemiş olayım.