Gülşah GÜLKAN


KUVVETLİ BİR ALKIŞ

ŞEHİR AJANDASI


Baharın habercisi cemreler havaya, suya ve toprağa teker teker düşmeye devam ediyor ve koskoca bir kış mevsimini bir sonraki seneye kadar ardımızda bırakıyoruz.

Size daha önce etkinlik önerilerimden ziyade kendi okuduğum ya da izlediğim şeyleri de paylaşacağımı söylemiştim hatırlayacağınız üzere. 

Bu sıralar Nobel Edebiyat Ödüllü Norveçli yazar Knut Hamsun tarafından 1890 yılında yazılan Açlık kitabı elimden düşmüyor, bitmesin diye yavaş okuyorum o derece. Modern ve psikolojik sürükleyici edebiyatın öncülerinden biri sayılan kitapta yazarın o an yaşadığı duyguları siz de içten içe sonuna kadar hissediyorsunuz ve cümlelerin zihninizde iz bıraktığına şahit oluyorsunuz, inanılmaz bir anlatım. İyi bir kitap okuyucusu sayılırım bu sebeple her kitabı içime sindirerek okuyamam ama Açlık’ı gönül rahatlığıyla önerebilirim sizlere.

SIRA DIŞI BİR EBEVEYNLİK HİKAYESİ: KUVVETLİ BİR ALKIŞ

Son zamanlarda herkesin dilinde olan Berkun Oya’nın son işi Kuvvetli Bir Alkış’ı ben de hafta sonu bir oturuşta izledim. Bir Başkadır ve Masum dizilerinden sonra Berkun Oya ilgimi çeken ve muhtemelen bundan sonraki her projesini de merakla takip edebileceğim genç ve yetenekli bir yönetmen.

Günümüzün modern ebeveynlik sorunlarını esprili bir dille ele alan ve varoluşsal sancılar yaşadığı için portakaldaki vitamin haline dönmek isteyen Metin’in hayata bakışını eleştirel bir yorumla ekrana koyan dizide hepimizden bir parça olduğuna eminim. Netflix’te yayınlanan ve kalıpları yıkan bu diziyi mutlaka izlemenizi öneririm.

Bu arada dizide Mehmet rolüyle efsane bir oyunculuk performansı sergileyen Fatih Artman’a hayran kaldığımı da ayrıca söylemek isterim.

ÇOCUKLAR İÇİN KAÇIRILMAYACAK BİR ŞENLİK

Tekirdağ Çocuk Tiyatro Şenliği birbirinden eğlenceli 4 ayrı performansla başlıyor.

13:00’te Elsa ve Örümcek Adam Şıpıdık’ın Rüyasında, 15:00’te Kırmızı Başlıklı Kız, 17:00’de Pinokyo ve 18:30’da İlüzyon Gösterisi ile devam edecek program Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde minik sanatseverleri bekliyor. Etkinlik keyif dolu bir hafta sonu geçirmek isteyen tüm minikleri bekliyor.

ÇORLU BELEDİYESİ’NDEN 8 MART KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Civar belediyelerden Çorlu Belediyesi oldukça keyifli ve faydalı bir etkinliğe imza atıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 7 Mart Perşembe günü saat 10:30’da Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu’nda Diyetisyen Aslı Özkan Sercan ev sahipliğinde gerçekleşecek Kadın Olmak konulu diyetisyen sunumuna tüm kadınlar davetli. 

Tarifler, diyet ikramlıklar ve sürpriz hediyelerin yer alacağı etkinlik ise tamamen ücretsiz.